TAEC
Image default
Mode en Kleding

De beste tips voor het kiezen van de perfecte bruidsjurk

Een bruidsjurk kiezen is één van de hoogtepunten bij de organisatie van het huwelijk. Sommige vrouwen weten al jaren hoe hun droomjurk eruit zal zien, anderen schuiven het kiezen van dit belangrijk kledingstuk voor zich uit, schrik om de verkeerde keuze te maken, of omdat ze door de bomen het bos niet meer zien. Nochtans is een bruidsjurk kopen helemaal geen reden om in paniek te slaan. Stralen in de juiste trouwjurk is echt niet zo moeilijk en als je de volgende tips in acht neemt, zal je merken dat het eigenlijk veel vlotter gaat dan eerst gedacht.

 

1. Bepaal je budget

Een trouwjurk is een hele mooie jurk, je zal sowieso een prachtexemplaar vinden binnen elk budget. Gaan kijken naar een collectie die je toch niet kan of wil betalen, laat je alleen maar teleurgesteld achter. Doe het dus niet. Integendeel, bekijk eerst het aanbod tot vijftien procent onder je budget. Zoek uit welke je mooi vindt en neem dan een kijkje in het assortiment van de prijscategorie er net boven. De kans is groot dat je verrast wordt en je droomjurk ertussen zit. Op JJ’s House vind je een ruime keuze aan bruidsjurken en kan je makkelijk filteren op de prijs.

 

2. Kies een bruidsjurk die past bij je figuur

Niet elk model van trouwjurk past bij elk figuur. De brede hoepelrok van de klassieke ‘prinsessenjurk’ maakt kleinere bruidjes nog korter. Jurken met een bustier, nochtans zeer populair, moeten heel goed passen. Een grote decolleté is mooi bij vrouwen met kleine borsten, brede boezems komen beter tot hun recht in een jurk met een waterval decolleté. Sommige modellen verstoppen het buikje, anderen zetten het juist extra in de verf. Zoek dus best even op welk model bij jouw figuur past.

 

3. Elke bruid haar eigen stijl

Wat voor type ben je? Hou je van strak en modern of liever klassiek, of toch maar bohemian stijl. Ook in bruidsjurken is er voor elk wat wils. Weet je het niet goed dan is kant altijd een goed idee. De trend is dat jurken korter worden, dat is immers handiger op het feest achteraf. Rugdecolletés zijn in de mode en heel mooi. Denk er wel aan dat je nog jaren naar je trouwfoto’s wil kijken, een tijdloze stijl die niet té onthullend of te bloot is, is daarom het veiligst.

 

4. Denk aan het seizoen en de locatie

Ook in bruidsjurken bestaat er een wintercollectie. In de winter kan je kiezen voor een jurk met lange mouwen of een open jurk gecombineerd met lange handschoenen, een sjaal of een mantel. Het kan behoorlijk koud zijn in de kerk, op de locatie van de fotoshoot of aan het gemeentehuis. Ben je een uitbundige danser, kies dan voor een sleep die je kan inkorten of voor een korte jurk. Denk ook aan je schoenen bij het bepalen van de lengte van je bruidsjurk. Die is verschillend naargelang je platte schoenen of hoge hakken draagt.

 

5. Pols eens bij je verloofde

De bruidsjurk mag een verrassing blijven voor je aanstaande maar je kan wel informeren naar wat hij mooi vindt. Ook is het belangrijk dat je weet wat hij zal aantrekken. Het kostuum van de bruidegom is meestal geen geheim. Zo voorkom je dat de kleuren van jullie kleding vloeken. Organiseer je een feest in een bepaald thema dan kan de keuze van de jurk daarop afgestemd worden. Misschien gebruik je veel pastelroze in de versiering van de zaal en zou een pastelroze jurk er heel goed bij passen. Wie een bruidsjurk koopt in een bruidswinkel moet al 10 maanden op voorhand gaan passen omdat er vaak een aantal maanden levertijd zit op de trouwjurken. Bij een online bestelling, zoals de bruidsjurken van JJ’s House, gaat het veel sneller. De levertijd bedraagt er amper twee weken. Dat geeft je meer tijd om de jurk af te stemmen op de stijl van je verloofde en het feest.

Heb je schade opgelopen aan je jurk en wil je dit zelf kunnen repareren? Kijk dan eens bij Cursus kleding naaien en leer deze zeer handige vaardigheid.

https://www.jjshouse.com/nl/Bruidsjurken-c2/