TAEC
Image default
Bedrijven

Achteruitrijcamera

Hier vindt u de beste losse achteruitrijcamera voor iedere plaats op elk voertuig! Deze kunnen worden aangesloten op een al aanwezige monitor met een vrije video aansluiting of op een van onze speciale monitoren. Wanneer u alleen een losse achteruitrijcamera aankoopt om deze aan te sluiten op een bestaand systeem, let er dan op dat de camera over dezelfde connector beschikt, of bestel een verloopkabel mee om deze gemakkelijk te kunnen aansluiten.

Wanneer op een standaard navigatiesysteem met video ingang moet worden aangesloten is in de meeste gevallen hierop een RCA-tulp video ingang voor beschikbaar en kunt u hierop aansluiten met de RCA naar 4 Pin verloopkabel.

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een losse achteruitrijcamera? Belangrijke punten zijn de kijkhoek van de cameralens, stof- en waterdichtheid, nachtzicht, microfoon, beeldspiegeling en camera verwarming.

Het beeld van de meeste camera’s is standaard gespiegeld, omdat dit het beeld weergeeft zoals u het normaal ook in de spiegel zou zien. Dit is het meest natuurlijk wanneer de camera wordt gebruikt om een spiegel te vervangen. Wilt u zelf kunnen bepalen of beelden gespiegeld of ‘normaal’ moeten worden weergegeven dan raden wij een SVEN-systeem aan.

Met de storingsvrije digitale draadloze zenderset van SVEN maakt u van ieder systeem eenvoudig een draadloze achteruitrijcamera set. De SVEN zenderset biedt de best mogelijke draadloze verbinding. Groot voordeel hiervan is dat deze eenvoudig aan ieder systeem kan worden toegevoegd. Waar noodzakelijk kan een camera draadloos worden gemaakt maar tegelijkertijd kan waar mogelijk worden gekozen voor het bekabeld aansluiten van overige camera(‘s).

Een draadloze achteruitrijcamera installeren door gebruik te maken van een zender en ontvanger set is zeer eenvoudig. De zender en ontvanger vervangen gewoon de kabel, deze sluit u dus aan waar u normaal de kabel aansluit. Vervolgens moet dan alleen nog een voedingskabeltje op de zender worden aangesloten om camera en zender van voeding te voorzien. Dit omdat de camera normaal gesproken via de bekabeling wordt gevoed. Het voedingskabeltje neemt deze functie dus over, deze sluit je bijvoorbeeld aan op de voertuigverlichting. Na het aansluiten van de zender hoeft de ontvanger alleen nog aan het juiste videokanaal te worden gekoppeld. Doordat de zenders vooraf gekoppeld zijn hebt u dan ook direct beeld.

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/