TAEC
Image default
Woning en Tuin

De geschiedenis van de kloostertafel

Wil jij een interieur dat kracht uitstraalt en tegelijkertijd heel sfeervol is? Kijk jij ook vol fascinatie naar films en series met een middeleeuws thema? Dan heeft Tafels99 dé tafel voor jou: de kloostertafel. Met een robuuste eikenhouten kloostertafel wordt ook jouw huis een waar paleis.

De kloostertafel stamt, de naam verraadt het al, uit de kloosters van de middeleeuwen. De gewone boer moest het misschien doen met een wankel tafeltje, de geestelijken zaten ’s avonds aan een stevige en stoere tafel te genieten van de maaltijd. Niet alleen de geestelijken, trouwens. Ook de edelen, ridders en koningen, wilden van het goede leven genieten en vulden hun zalen met deze krachtige en vaak fraai ontworpen tafels. Daarom staan kloostertafels ook wel bekend onder de naam kasteeltafel.

Ook voor jou

Tegenwoordig hoef je gelukkig geen koning of ridder te zijn om te genieten van een kloostertafel. Dit massieve eikenhouten meubelstuk is nu voor iedereen bereikbaar. Dus ook jij kunt genieten van de robuuste uitstraling en de sfeervolle warmte die dit krachtige meubelstuk met zich meebrengt. Breng ook in jouw huis een stukje geschiedenis naar binnen in de vorm van een fraai ontworpen tafel.

Wanneer je plaatsneemt om de ronde kloostertafel Column waan je jezelf in vroeger tijden, alsof je Koning Arthur zelf bent, of één van zijn ridders. Weliswaar met minder zwaarden, maar kaarslicht en een karaf mooie wijn zijn nog net zo aantrekkelijk als ze dat honderden jaren geleden waren.

In keuken of woonkamer

Een eikenhouten kloostertafel past in principe in elke kamer, maar hij wordt meestal gebruikt in de keuken (als eettafel), of in de woonkamer. Uiteraard past de kloostertafel perfect in een landelijk interieur, maar ook in een industrieel ontworpen interieur is deze tafel op zijn plaats.

Behalve de al genoemde Column heeft Tafels99.nl nog veel meer imposant mooie eikenhouten tafels in haar assortiment. Bezoek de webshop en laat je verrassen door het aanbod.

https://www.tafels99.nl/