TAEC
Image default
Verbouwen

Elektrische gordijnrails

Elektrische gordijnrails

In de raamdecoratie wordt het steeds gebruikelijker om te kiezen voor elektrische raamdecoratie. Voor bijna ieder soort raamdecoratie is er wel een elektrische oplossing. Zo is er ook een ruim aanbod in elektrische gordijnrails. Er zijn diverse fabrikanten in de markt actief. De meest bekende fabrikant van elektrische gordijnrails is Somfy. Dit van oorsprong Franse bedrijf is verreweg marktleider in elektrische raamdecoraties. Zij maken motoren voor vouwgordijnen, rolgordijnen en ook voor elektrische gordijnen.

Deze motoren zijn er vaak in 230v, 24V en ook als batterijmotor leverbaar. Zo is er een breed gamma motoren waardoor er voor iedere situatie wel een geschikte motor is. De batterij motoren zijn bijvoorbeeld ideaal voor plaatsen waar geen stroompunt is. De 230V systemen zijn dan weer zeer geschikt voor hele grote en brede ramen. Daarnaast zijn er ook nog verschillende manieren om de motoren te bedienen. Zo kunt u kiezen voor systemen die via een schakelaar of een domotica systeem worden aangestuurd. Het meest gebruikt zijn de motoren waar een ontvanger in de motor zit die wordt bediend door een afstandsbediening.

Elektrische gordijnrails Somfy

Zo is er in de elektrische gordijnrails ook dit aanbod. Zo maakt Somfy de Glydea rail die leverbaar is in 6 varianten. Er zijn 3 motoren als 35 kilo en 3 motoren als 60 kilo variant leverbaar. Het verschil zit hier uitsluitend in het trekgewicht van de motor. Beide types zijn dan ook weer leverbaar als RTS, DCT en WT. Bij de RTS zit een ontvanger in de motor voor aansturing met een afstandsbediening. De WT wordt aangestuurd met 2 schakeldraden via ene domotica systeem of een bekabelde schakelaar. De DCT variant wordt toegepast op domotica, hierbij heeft de elektrische gordijnrail een vaste voeding en een aparte stuurkabel.

BlindDesign levert de Somfy Glydea rail vanuit voorraad. Alle losse onderdelen liggen op voorraad zodat wij een snelle levertijd kunnen aanhouden. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om de Somfy Glydea rail met bochten op maat te leveren. Wij hebben een eigen buigblok om de rail te buigen zoals u dat wenst.

https://blinddesign.nl