TAEC
Image default
Bedrijven

De voordelen van wagenparksoftware voor fleet management

Wagenpark software speelt hier een belangrijke rol bij de veiligheid van voertuigen en chauffeurs en het verbeteren van de efficiëntie en productiviteit. Het kan helpen om risico’s te verminderen en kosten te verlagen. Een win-winsituatie dus. Daarom is in veel opzichten wagenpark software een essentieel hulpmiddel voor fleet management geworden.

Wat zijn de voordelen voor Fleet Management?

1. Meer veiligheid voor chauffeurs en andere weggebruikers

De veiligheid moet voor wagenparkbeheerders hoog in het vaandel staan. In ongeveer 30% van de dodelijke ongevallen is de snelheid namelijk een cruciale factor. Daarom is het rijgedrag van de bestuurder een van de belangrijkste aandachtspunten van een fleet managementsysteem. Je kunt namelijk in 24/7 in real-time voertuigen volgen. Gegevens als snelheid, overmatig toerental, bochtenwerk en hard optrekken worden continu bijgehouden.

Door deze gegevens te analyseren en te bespreken met bestuurders kan het helpen de gevolgen van gevaarlijk rijgedrag te verminderen.

2. Minder brandstofkosten

Door het volgen van brandstofverbruik is het mogelijk om het noodzakelijk laten draaien van de motor te onderscheiden van onnodig en verspillend stationair draaien. Dit voordeel van wagenparkbeheer software stelt wagenparkbeheerders in staat om problemen te identificeren en op te lossen. Zo kan een vermindering van slechts 10% van de brandstofkosten resulteren in een winststijging van maar liefst 31%. Met als gevolg grote impact op het rendement en de totale winst.

3. Beter plannen

Auto GPS Tracking software biedt stelt wagenparkbeheerders in staat om hun vloot in real-time te volgen, de actuele verkeersinformatie te zien en de voertuigen indien nodig om te leiden. Door overzichten van waar de voertuigen zich bevinden, de status van hun opdracht en de geschatte aankomsttijden kunnen een dieper inzicht geven in wat er zich afspeelt bij bijvoorbeeld buitendienstmedewerkers. Hierdoor kun je makkelijker afspraken plannen en wijzigen.

4. Sluitende ritregistratie

Dankzij automatische rittenregistratie besteed je minder tijd aan je administratie en houd je altijd een sluitende kilometerregistratie. Met deze software switch je eenvoudig tussen zakelijke ritten en privéritten. Het systeem voldoet aan de voorwaarden van de Belastingdienst waardoor er altijd een sluitende rittenregistratie is en de kans op boetes en naheffingen aanzienlijk wordt verkleind.

5. Meer efficiëntie met rapporten op maat

Een van de grootste voordelen van wagenpark software is de verhoogde efficiëntie. De software biedt namelijk gedetailleerde, op maat gemaakte rapporten. Losse gegevens worden in bruikbare informatie worden omgezet. Welke vervolgens kunnen worden geanalyseerd en toegepast.

6. Verbeteren van voertuigonderhoud en kosten

Wagenpark software biedt alles wat nodig is om een preventief onderhoudsschema te ontwikkelen, op maat voor jouw wagenpark. Denken hierbij aan kilometerregistratie, het aantal gedraaide motoruren en het brandstofverbruik. Het stelt wagenparkbeheerders in staat om het aantal storingen, startpogingen, wegsleepacties en spoedherstellingen te volgen. Wat kan helpen bij het identificeren van potentiële probleemgebieden en patronen en het oplossen ervan.

Door preventief onderhoudsplan op te stellen kun je mogelijk een aanzienlijke hoeveelheid tijd én geld kan besparen.

7. Meer klanttevredenheid

Wagenparkbeheerders kunnen boekingen en afspraakherinneringen vergemakkelijken dankzij wagenpark software. Ontvangen meldingen bij bijvoorbeeld een monteur die vertraging oploopt bij een opdracht of wanneer hij een aan hem toegewezen opdracht nog niet heeft bekeken. Hierdoor kun je klanten op de hoogte stellen van een meer nauwkeurig geschatte aankomsttijd.

8. Betere route opties

Het kiezen van de beste route of het meest efficiënte traject was nog nooit zo simpel. Wagenpark software helpt bij efficiënte dag-, route- en distributieplanning van jouw wagenpark.

Met wagenpark software beheer je jouw wagenpark effectiever, kostenefficiënter, veiliger en milieubewuster. Het is een krachtig instrument om bedrijven te helpen de concurrentie beter aan te gaan.

https://yeshugo.com/fleetmanagement/