TAEC
Image default
Winkelen

Deurmat voor buiten kopen? Handige tips!

Ben je op zoek naar een deurmat voor buiten? Met een deurmat buiten zorg je dat de viezigheid al van je schoenen af is. Ideaal. Tevens is het ook belangrijk om te weten dat niet alle deurmatten geschikt zijn voor buitengebruik. Zo zijn veel deurmatten voor binnen gemaakt van kokos. Deze kokosmatten voor binnen zullen binnen de kortste keren gaan rotten en/of schimmelen wanneer ze buiten worden geplaatst, zelfs wanneer ze onder een carport of afdak liggen. In dit blog vertellen we je graag waar je op moet letten bij de aankoop van een deurmat voor buiten. Lees snel verder!

 

Waar ga je de deurmat voor gebruiken?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is: waar ga ik de deurmat precies voor gebruiken? Natuurlijk leg je hem voor je deur om vuil buiten te houden, maar stel jezelf de volgende vragen:

  • Hoe vaak lopen er mensen over de deurmat?
  • Rijden er wel eens zwaardere voorwerpen over de deurmat, zoals een volle vuilcontainer of een fiets?
  • Vanaf welke ondergrond lopen mensen over de deurmat? Hoeveel vuiligheid lopen ze mee naar binnen?
  • Welke afmetingen en uitstraling wil ik dat mijn deurmat heeft?

Door het beantwoorden van deze vragen krijg je een duidelijk beeld van het soort deurmat dat je zoekt. Ook kun je bij de meeste webshops een deurmat op maat krijgen. 

Schraapmatten en borstelmatten

In veel gevallen is het handig als je buitenmat een schrapende of borstelende functie heeft. Hiermee wordt het stof en vuil letterlijk van de schoenen geschraapt van degene die je woning binnenloopt. Deze matten hebben een speciale constructie waardoor het vuil onder de mat terecht komt. Ook regenwater wordt hierdoor gemakkelijk afgevoerd. Dit type deurmat is zeer geschikt voor buiten en gaat ontzettend lang mee.

Het formaat van de deurmat

Ook het formaat van de buitenmat is van groot belang. Is de deurmat te klein? Dan zullen mensen hier overheen stappen en dan mist hij zijn doel. Aan de andere kant moet de deurmat natuurlijk wel voor de deur passen. De meeste deuren zijn zo’n 90 centimeter breed. Je kunt dan kiezen voor een deurmat die iets smaller is dan deze afmeting.

Het gewicht van de deurmat

Naast het formaat is ook het gewicht van de deurmat belangrijk. Een zwaardere buitenmat zal over het algemeen beter op zijn plaats blijven liggen dan een lichtere variant. Houd hier dus rekening mee wanneer je de mat gaat uitzoeken.

Het uiterlijk van de deurmat

Natuurlijk is het uiterlijk van je deurmat ook belangrijk. Het oog wil immers ook wat. Kies een mat die qua uiterlijk en kleur past bij de uitstraling van je pand. Heb je een moderne woning? Dan zal een moderne scrapemat hier mooi bij passen. Schraapmatten hebben in veel gevallen een meer natuurlijke uitstraling, waardoor ze goed passen bij landelijke woningen.

https://www.deurmatdirect.nl/buitenmatten