TAEC
Image default
Woningen

Schimmel in de keuken? Verwijder zo snel mogelijk!

De keuken en de badkamer, het zijn plekken waar vocht normaal gevonden wordt, maar dat is het niet.

Vocht is de bron voor veel ellende, zeker in je keuken. Daar maak je de maaltijden voor jezelf en de kinderen. De keuken hoort alleen gezondheid op te brengen, niet alleen voor jezelf, ook voor de mensen om je heen.

Schimmel moet je daarom zo snel mogelijk verwijderen

Mycotoxinen zijn de oorzaak voor verschillende ziekten en gebreken. Vooral het ademhalingsstelsel wordt nogal eens getroffen door deze plaag, geproduceerd door schimmels.En omdat voorkomen nog steeds beter is dan genezen, eerst een paar tips om schimmel te voorkomen.

  • Zorg altijd dat je keuken en badkamer goed geventileerd worden. Kun je in de winter niet de hele tijd een raam open zetten, doe dat dan zeker ‘s nachts, als er niemand gebruik maakt van het bad of de douche.
  • Zorg er ook voor dat vocht en water niet blijft staan. Ook niet in zeepbakjes of op andere punten waar water gebruikt wordt.
  • En natuurlijk, de belangrijkste tip, houdt de keuken en de badkamer schoon.

Maar als je toch schimmel hebt

Schimmel keuken verwijderen doe je niet met een beetje chloor, wasbenzine of een ander, grondig schoonmaakmiddel. De schoonmaakmiddelen die we in huis hebben zijn bedoeld voor huishoudelijk gebruik. Als je, na alle maatregels en tip te hebben opgevolgd, toch nog schimmel in de keuken hebt moet je sterkere middelen gebruiken. Lavosreiniging heeft die middelen.

Een grondig onderzoek, vooral naar de reden voor de schimmel in je keuken gaat vooraf aan het echte werk. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar wat er aan het oppervlak te zien is van de schimmels.

Het is goed mogelijk dat er splinten of zelfs tegelranden weg worden gehaald, om te zien waar de schimmel vandaan komt. Als de oorzaak gevonden wordt in slecht metselwerk, niet goed afgesloten dakranden of scheuren en spleten in de muren, blijft er maar een actie over.

Schimmel

Tijdelijk verhuizen

Om een heel huis te behandelen tegen schimmels kun je beter geen mensen in die woning achterlaten. De stoffen die bijvoorbeeld door Lavosreiniging gebruikt worden om schimmels echt te verwijderen zijn zelf namelijk ook niet onschadelijk voor de gezondheid.

Een wat meer praktische oplossing voor schimmels keuken verwijderen is het weren van vocht dat door de buitenmuren of de vloeren binnendringt.
De muren kunnen geïnjecteerd worden met een vochtwerend schuim dat echt in de muren trekt. Het metselwerk en de bakstenen of het beton van de vloer vormen daarna zelf een vochtschild dat het hele gebouw beschermd.

Dat is geen kleine onderneming

Gaten boren op strategische plekken in de buitenmuur, en daar schimmelwerende en vochtwerende stoffen in spuiten is niet iets wat je even zelf doet! Verder is het schoonmaken in veel gevallen ook niet genoeg. Het gaat vaak fout in het weghalen van de oorzaak van de schimmel. Schoonmaken en een likje verf zijn niet de oplossing. Voor een echte oplossing is het een aanrader om in contact te komen met een schoonmaak bedrijf gespecialiseerd in schimmelverwijdering. Een mooi voorbeeld hiervan is Lavosreiniging