TAEC
Image default
Adverteren

Een betere SEO vindbaarheid in Rotterdam

Het verbeteren van de SEO

Het verbeteren van de SEO van een website is voor veel bedrijven een langdurig traject waarbij een groot aantal facetten moeten worden geoptimaliseerd. De vindbaarheid van de SEO van een website staat of valt met de gebruikersvriendelijkheid hiervan. Allereerst moet de basis van een traject worden gelegd. Dit wordt gedaan door zowel de technische als de on-page kant van een website te optimaliseren voor Google en de gebruikers van de zoekmachines.

Bij iedere optimalisatieslag moet de gebruiker van de website in het achterhoofd worden gehouden. Een website eigenaar kan niet zomaar optimalisaties doorvoeren die enkel gericht zijn op de zoekmachines. Wanneer Google ziet dat je je website optimaliseert voor je gebruikers en de gebruikerservaring verhoogd zal Google je hiervoor belonen.

De basis van een SEO traject leggen

De basis van een SEO traject is hetgene wat de rest maakt of breekt. De verdere optimalisaties worden op de initiele optimalisaties voortgeborduurd. Bij de basis van een SEO traject hoort zowel de technische als de on-page SEO content. Dit betekent dat een groot gedeelte van de eerste werkzaamheden aan de website ook daadwerkelijk op de website worden uitgevoerd. Nadat deze werkzaamheden zijn uitgevoerd zullen de werkzaamheden veelal van de website plaatsvinden en op andere websites zijn.

De technische kant van SEO

Tot de technische kant van de SEO behoren een aantal aspecten zoals de volgende:

– Website snelheid: De website snelheid is zowel goed voor Google als voor de algehele gebruikerservaring die de bezoekers van de website ervaren. Er zijn veel aspecten die vallen onder het verbeteren van de website snelheid en dit is een van de meest technsiche klussen die een SEO specialist voor een website kan uitvoeren. Zorg ervoor dat je zeker weet dat je de juiste SEO specialist werkzaam hebt hiervoor. Er kan namelijk ook genoeg fout gaan waardoor de gehele website uit de rankings van Google kan worden gehaald.

– Interne links: De interne links op een website maken de website toegankelijker dan zonder interne links. Ook de crawler maakt gebruik van de interne links om de gehele website te indexeren. Wanneer een website geen gebruik maakt van interne links kan Google niet bij iedere pagina en dus niet alle gewenste pagina’s correct indexeren en weergeven in de zoekresultaten.

– Indexatie: De indexatie is de manier waarop Google een website leest en indexeert.

Ben je op zoek naar een SEO specialist in rotterdam? Neem dan eens contact op met Ralf van Veen.

https://ralfvanveen.com/seo-specialist