TAEC
Image default
Bedrijven

Een brug of een implantaat laten plaatsen

Het komt voor dat er bij u één of meerdere naast elkaar gelegen tanden ontbreken. Het kan dat er tanden ontbreken door een ongeval of dat er tanden moesten worden getrokken. Nu kunt u de leegte op laten vullen door het plaatsen van een brug of een implantaat. Woont u in of in de omgeving van Deventer neem dan een tandarts uit die omgeving. Dat is verstandig, omdat er voor het plaatsen van een implantaat Deventer of brug meerdere afspraken nodig zijn. Bij een brug wordt de vervangende tand of tanden vastgezet aan de beide ernaast liggende tanden.

Het plaatsen van een implantaat Deventer

Omdat het plaatsen van een implantaat Deventer in feite een eenvoudige behandeling is, die onder verdoving wordt gedaan, zal hij niet pijnlijk zijn. De pijn is gelijk aan die u heeft voor een medische ingreep. U kunt het in feite vergelijken met het trekken van een kies. De ingreep van de behandeling is maximaal 1 ½ uur, tenzij er onverwachte problemen zijn. De kosten voor het implantaat vallen best mee, maar voordat alle behandelingen achter de rug zijn kunt u rekenen op ongeveer € 1300.

Het plaatsen van een implantaat

Omdat er een tand ontbreekt, zal de tandarts op de die plaats het tandvlees losmaken. Alles gebeurt onder verdoving, zodat u tijdens de behandeling helemaal geen pijn heeft. Wanneer het tandvlees is losgemaakt op de plaats waar het implantaat moet komen, zal de tandarts een gaatje in het kaakbot boren en het implantaat plaatsen. Het duurt daarna 2 tot 3 maanden, voordat het bot goed aan het implantaat is vastgegroeid. Wanneer dat is gebeurd, dan kan de kroon op het implantaat worden vastgemaakt.

Een klikgebit

Wanneer u alle tanden mist en veel last heeft van een los gebit, dan kunt besluiten om een klikgebit te laten plaatsen. Hiervoor is niet één implantaat Deventer nodig, maar zullen er meerdere verbindingen in het kaakbeen worden gemaakt. Wanneer na een bepaalde periode de verbindingen in het bot vastzitten, dan kunt u gebruik maken van een klikgebit. Deze zal niet gemakkelijk loskomen, zodat u weer een appel kunt eten.

https://www.ttl-appelhof.nl/