TAEC
Image default
Bedrijven

Een dakkapel verschaft u veel voordelen

Het is algemeen bekend dat het plaatsen van een dakkapel u een extra ruimte geeft op de zolder. Daarom gaat men vaak over tot het laten plaatsen van een dakkapel. Bij een traditioneel dakkapel heeft u een plat of een met het dak meelopen dak. Via het traditionele dak van een dakkapel komt er geen licht binnen. Daarom zou u daarvoor in de plaats een Velux dakkapel kunnen plaatsen. Deze verschaft u niet alleen veel licht, maar ook meerdere andere belangrijke voordelen.

Velux dakkapellen

Een dakkapel van Velux ziet er anders uit, dan de standaard dakkapellen. Ze gebruiken een andere maatvoering en constructie. Ze zijn over het algemeen kleiner en kunnen bijna altijd zonder vergunning geplaatst worden. Een Velux dakkapel is de beste oplossing als u zou moeten kiezen tussen een dakraam of een dakkapel. Daarbij is een Velux dakkapel de beste oplossing, omdat deze meer lichtinval en ruimte verschaft.

De belangrijkste voordelen van een Velux dakkapel

Met een Velux dakkapel heeft u meer lichtinval, dan bij een traditioneel dakkapel. Meer licht geeft ook een beter ruimtelijk effect. U kunt de zolder goed beluchten en de dakkapellen van Velux zijn gemakkelijk schoon te maken. Ook hebben ze een mooie afwerking aan de binnen- en buitenzijde. Een Velux dakkapel neemt minder ruimte in op het dak, zijn goed geïsoleerd en eenvoudig te plaatsen.

De soorten Velux dakkapellen

Er zijn twee soorten Velux dakkapellen namelijk: de dakkapel Serre en de BASdakkapel.

De dakkapel serre

Hierbij worden meerdere dakramen naast elkaar geplaatst. Dit wordt zowel aan de voor- als bovenzijde gedaan. Hierdoor krijgt u veel extra licht op de zolderkamer en heeft u een mooi uitzicht. Deze constructie is verkrijgbaar in hout en kunststof. Kunststof zal ongeveer € 300 extra kosten, maar daar tegenover staat dat deze onderhoudsvrij is.

Een BASkapel

Dit is een combinatie van dakramen die ongeveer 60 cm uit elkaar liggen. Deze ligt schuin op uw dak en zal daardoor niet zo kolossaal overkomen, zoals dat wel het geval is bij een traditioneel dakkapel. Laat u, voordat u een besluit neemt voor het plaatsen van een dakkapel goed voorlichten over de voor- en nadelen. Wanneer u uw besluit heeft genomen, laat dan de offerte maken voor u de goedkeuring geeft tot het plaatsen van het voor u juiste Velux dakkapel.

https://dakramennederland.nl/