TAEC
Image default
Bedrijven

Fysio kan noodzakelijk zijn

Wanneer u pijn heeft in uw benen als u loopt of moeilijk uw armen kunt bewegen zonder dat u daar pijn aan heeft, wordt het tijd dat u naar uw huisarts gaat. Over het algemeen kan worden gezegd dat als u problemen heeft met uw bewegingsorganen, dan wordt het tijd om een bezoek te brengen aan uw huisarts. De huisarts zal u eerst onderzoeken om te kijken waar de pijn door ontstaat. Wanneer hij het weet, dan zal hij u op de eerste plaats proberen te helpen door de juiste te geven. Wanneer de niet helpen en u woont in Haaksbergen, dan zal hij u doorverwijzen naar de fysio Haaksbergen.

Contact met fysio Haaksbergen

Wanneer u door het toedoen van uw huisarts een afspraak maakt met de fysio Haaksbergen, dan wordt er een datum afgesproken. Tijdens het eerste bezoek zal de fysiotherapeut via het gesprek willen weten wat het probleem is. Hij zal u na het gesprek uitgebreid onderzoeken om precies te weten te komen waar de pijn vandaan komt. De pijn kan veroorzaak worden door uw benen, rug, schouders, nek of armen. Zodra de fysiotherapeut weet waar de klachten vandaan komen, zal hij een behandelingsplan opstellen.

Soorten therapieën

Bij de fysio Haaksbergen kunt u gebruik maken van verschillende soorten therapieën. Een fysiotherapeut kan u manuele therapie geven. De manuele therapie kenmerkt zich door onderzoek en behandeling op de spieren en gewrichten. Deze wordt met de handen uitgevoerd. Manueel therapie is eigenlijk handentherapie, terwijl fysiotherapie zonder handen kan worden gedaan. In de praktijk worden meerdere soorten fysiotherapeutische behandelingsmethoden gebruikt.

Het gebruik van massagetherapie

Deze vorm van therapie wordt vooral bij die personen toegepast waarbij er veel spanningen in het lichaam zijn opgebouwd. Over het algemeen wordt massagetherapie met de handen uitgevoerd dus manueel. Door bepaalde bewegingen met de handen worden de spanningen uit de spieren en pezen gehaald. Nadat u een aantal malen deze vorm van therapie gehad heeft, zult u zich een herboren persoon voelen.

https://fysiocentrumsengers.nl/