TAEC
Image default
Woning en Tuin

Een woning gemakkelijk maken voor ouderen met wielen

Ouder worden gaat vaak gepaard met een verminderde mobiliteit en flexibiliteit. Zeker in huis kan dat nog wel eens voor problemen zorgen. Veel senioren kiezen er op een gegeven moment immers voor om kleiner te gaan wonen en dan kan het gemakkelijk gebeuren dat meubels of andere objecten in de weg staan. Gelukkig is er altijd een oplossing voor dergelijke problemen: het aanbrengen van wielen!

Hoe kunnen wielen ouderen helpen?

Door zwenkwielen te monteren onder meubels en andere (zware) items wordt het veel eenvoudiger om ze te verplaatsen. Op deze manier kunnen senioren snel even iets aan de kant zetten als er bijvoorbeeld een boek of tijdschrift achter is gevallen. Door ook de televisie op wieltjes te plaatsen wordt het bovendien gemakkelijker om het huis schoon te houden. Kastjes kunnen moeiteloos verplaatst worden, zodat men er met de stofzuiger of poetsdoek langs kan. Doordat ze veel dingen zelf kunnen blijven doen, wordt het gevoel van eigenwaarde bij de ouderen verstevigd.

Welke soorten wielen kiezen?

Ben je op zoek naar wieltjes voor onder de meubels of elektronica van je ouders of grootouders? Dan kun je kiezen uit allerlei verschillende opties. Belangrijk is vooral dat de wieltjes goed rollen en zeer flexibel zijn. Zwenkwielen zijn daarom een perfecte optie. Tevens kun je kiezen voor wielen met een klem, zodat je ze ook eenvoudig kunt vastzetten als ze eenmaal op hun plek staan. Zwenkwielen zijn er in diverse groottes en stijlen, zodat je altijd de meest geschikte soort vindt voor jouw toepassing. Betrek vooral ook de ouderen voor wie ze bedoeld zijn in het beslissingsproces!

Waar koop ik goede en betrouwbare wielen?

Online vind je een enorme berg aan opties als het gaat om wielen kopen. Hierdoor zie je soms door de bomen het bos niet meer. Een betrouwbare en vakkundige leverancier van wielen en wieltjes is de WielenOutlet. Hier kun je terecht voor allerlei soorten wielen in vele soorten, maten en uitvoeringen. Uiteraard kun je ook de benodigde accessoires voor het monteren van de wielen direct mee bestellen. Alle wielen uit de collectie van de WielenOutlet zijn Europees gecertificeerd. Zo ben je verzekerd van een uitstekende en betrouwbare aankoop.

 

Gerelateerde artikelen

Alles wat je moet weten over Sedumdak

Inbraakbeveiliging is makkelijk

Hoe kies ik de juiste zonwering voor in mijn tuin?