TAEC
Image default
Woningen

Energiezuinig leven hoeft niet moeilijk en duur te zijn

Energiezuinig leven hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Veel mensen alleen dat het wel heel duur is, maar ook dat valt reuze mee. Het is waar dat je voor sommige energiezuinige oplossingen een kleine investering moet doen, maar deze ene investering is het allemaal waard als je ziet hoe lang (en duurzaam) je er gebruik van kunt maken. In dit artikel noemen we je enkele van deze duurzame en relatief goedkope oplossingen voor een groen leven.

 

  1. Een waterontkalker

Kalk is de onzichtbare boosdoener in ons huishouden. Het tast onze apparaten aan en zorgt ervoor dat we meer schoonmaakmiddelen nodig hebben voor de kranen in de bandkamer bijvoorbeeld. Een magnetische waterontharder kopen kan daarom een goede oplossing zijn. Hiermee voorkom je kalkaanslag wat ervoor zorgt dat je huishoudelijke apparaten langer mee gaan en bovendien zuiniger zijn. Je vind hier de waterontharder amfa 4000 ervaring vergeleken met de aquamag 7000. Zowel de prijs als de magnetische kracht staat hier naast elkaar in een vergelijking. 

 

  1. Een waterton

Ook het kopen van een waterton kan een hele goede manier zijn om zuiniger om te gaan met je energie. In Nederland hebben we namelijk veel regenval zoals je wellicht is opgevallen en dit gaat vaak verloren. Door het op te vangen in een waterton kun je dit bij droogte gebruiken voor de tuin. Hierdoor hoef je geen gebruik te maken van de waterleiding of de tuinslang, maar kun je het volledig energieneutraal gebruiken in de tuin. Een waterton en gieter zijn de enige investeringen die je hiervoor moet doen.

 

  1. Een droogrek

Een droger is erg leuk en handig, maar heb je het echt nodig? Een waslijn buiten of een droogrek werken ook prima en zijn bovendien volledig energie neutraal. Het kost je eenmalig een paar euro om het in huis te halen maar hierna kun je altijd gratis je was laten droger. Ook scheelt het je een hoop energie kosten, want een droger is een van de grootgebruikers in ieder huishouden.