TAEC
Image default
Bedrijven

Wat zijn sneeuwkettingen?

Makkelijk gezegd zijn sneeuwkettingen, kettingen voor om je banden die je auto helpen bij hevige sneeuw. Soms is het zo glad op de weg of ligt er zo veel sneeuw dan zijn winterbanden niet genoeg. In sommige landen zijn sneeuwkettingen zelfs verplicht, zelfs als je winterbanden hebt. Vooral in de traditionele skilanden zijn kettingen verplicht op specifieke wegen zoals besneeuwde bergpassen. Deze verplichting wordt aangegeven door een verkeersbord en geldt voor alle type voertuigen. Dit is een blauw bord met een band en kettingen eromheen afgebeeld. Lees hieronder meer over waarom sneeuwkettingen nuttig zijn en tips en weetjes.

 

Nut van sneeuwkettingen

Wat is eigenlijk het nut van sneeuwkettingen? Ze bieden extra grip op de sneeuw en zijn het beste als ze worden gecombineerd met winterbanden. Je mag maar een x aantal kilometers per uur rijden met je voertuig. Dit wordt aangegeven op de verpakking van de sneeuwkettingen. Maar over het algemeen is dit 50 km/uur. Sneeuwkettingen worden echter niet toegelaten in tunnels of wanneer het gebruik ervan, het wegdek kan beschadigen.

 

Tips en weetjes

De beste manier om kettingen te monteren op de wielen is met aandrijving. Je kan het beste jezelf informeren over de verplichtingen betreft sneeuwkettingen. In sommige landen moet je ze verplicht in je auto hebben. Je kan kettingen kopen of huren bij autodealers. Het is handig om van tevoren te meten of de kettingen überhaupt passen om de banden. Ook is het aan te raden dat de kettingen in de wagen binnen handbereik liggen. Daarbij is het verstandig om warme handschoenen en een zaklamp erbij te leggen. Het is ook mogelijk om sneeuwsokken te gebruiken, die hebben ook een goede grip, maar zijn niet zo efficiënt als de kettingen.

 

https://www.sneeuwkettingenkopen.nl/