TAEC
Image default
Sport

Fitbit Charge 4: de beste activity tracker

De 8 beste fitbits van 2021: welke is het beste voor jou?

Als het op fitness aankomt, is het bijhouden van de details van je workouts en activiteiten een geweldige manier om je vooruitgang te volgen. Fitbit biedt een lijn van activity trackers die precies dat doen.

De Fitbit is oorspronkelijk ontworpen als een stappenteller en alle Fitbit apparaten meten nog steeds stappen. Maar deze kleine activity trackers hebben ook een afstandsmeter, hartslagmeter, slaapmeter, GPS en andere handige functies.

Bovendien biedt het bedrijf smartwatches, waarmee je sms-berichten en andere meldingen kunt ontvangen en waarmee je muziek en andere apps via je smartphone kunt bedienen. Sommige high-end apparaten zijn ook voorzien van Active Zone hartslagmeting, waarmee je de intensiteit van je workout in realtime kunt volgen.

Hier zijn de top 9 Fitbit-producten op de markt.

 

Beste voor levensduur van batterij: Fitbit Inspire 2

De Fitbit Inspire 2 wordt geleverd met de basisfuncties van Fitbit, waaronder standaard stap- en afstandsmeting, maar ook je verbrande calorieën en activiteitsniveau per uur. Hij heeft een slank profiel en een batterijlevensduur van 10 dagen, zodat je geen gegevens mist als je hem een paar dagen vergeet op te laden. Hij is ook waterdicht tot 50 meter, zodat je er gerust mee kunt zwemmen. Een gratis 1-jarig Fitbit Premium lidmaatschap is ook inbegrepen. Hij heeft echter geen ingebouwde GPS. Als je een tracker met meer robuuste functies wilt, overweeg dan de Fitbit Sense.

Fitbit Charge 4 fitness en activiteitentracker

De Fitbit Charge 4 is een robuuste smartwatch tracker met ingebouwde GPS, een on-screen tempo tracker, slaap monitoring, en een hartslag tracker. Met smartphone compatibiliteit en real-time workout tracking, geeft de Charge 4 je volledige controle over je trainingsintensiteit. De overvloed aan functies en het slanke profiel maken het de middenklasse prijs meer dan waard. De Fitbit Charge 4 is een activity tracker die je helpt meer inzicht te krijgen in je activiteiten gedurende de dag. Zo kan je, onder andere, het aantal stappen bijhouden, je hoeveelheid slaap, je hartslag en het aantal calorieën die je verbrand. 

Belangrijkste functies Fitbit Charge 4

  • Actieve zone minuten – Deze functionaliteit meet het aantal minuten in actieve zones met gemiddelde of intensieve activiteit. Op dagen dat je gesport hebt of bijvoorbeeld ver hebt gelopen krijg je hiervan een melding. Deze functionaliteit motiveert je in beweging te komen. Je kunt via je persoonlijk profiel jouw doel voor actieve zone minuten aanpassen, zodat het in lijn is met jouw bewegingsprofiel
  • Bewegingsprikkels – om je te motiveren om elk uur te bewegen kun je instellen dat je via bewegingsprikkels elk uur een herinnering krijgt om even te bewegen. Je kunt aanpassen wanneer je dit wilt en hoe vaak.
  • Hartslagmeting – aan de achterkant van de Fitbit Charge 4 zit een sensor die via de pols de hartslag meet. Ik merk dat als ik de hartslagmeting vergelijk met mijn Garmin Forerunner 45 dan is het nét zo nauwkeurig gedurende de dag. 
  • Inzicht in dagelijks activiteit – Via je Fitbit zie je per dag je afstand, aantal verbrande calorieën, hartslag, slaap, snelheid, trappen, conditie, handen wassen en stappen.
  • Snelheidsmeter: de Fitbit Charge 4 weet hoe hard je gaat als je bijvoorbeeld fietst, wandelt of hardloopt. Zo kun je na de activiteit terugzien wat je gemiddelde snelheid was. Leuk gegeven in combinatie met hartslag.

De Fitbit Charge 4 is een fijne activity tracker met een groot aantal voordelen. Het horlogebandje zit fijn om de pols, je kan er goed mee zwemmen (tot 50 meter waterbestendig!) en het herkent activiteiten automatisch. De Fitbit app vind ik zelf erg fijn in gebruik, waardoor zowel jong als oud er goed mee overweg kan. Nadelen vind ik wel dat de ingebouwde GPS erg zwaar is voor de batterij. De batterij gaat in GPS-stand slechts een paar uur mee. Dit is voor mij onvoldoende. Gelukkig kan je zelf aangeven of je tijdens een activiteit gebruik wilt maken van de ingebouwde GPS. Ik heb dit uiteindelijk maar gekoppeld aan mijn telefoon. Als ik achter de route die ik afgelegd heb wil bekijken, moet ik tijdens de activiteit wel de gekoppelde telefoon meenemen.

Meeste high tech activity tracker

De Fitbit Sense is een full-feature smartwatch met de grootste functionaliteit van alle Fitbit trackers. Tot de volledige functies behoren standaard stap- en afstandtracking, GPS, ingebouwde Alexa en Google Assistant, en monitoring van de huidtemperatuur. Bovendien detecteert de elektrodermale activiteit (EDA) stress tracker huidgeleiding, wat aangepaste inzichten geeft over je stressniveaus. Houd er rekening mee dat de Fitbit Sense een groot gezicht heeft, dus het is niet een geweldige keuze als je op zoek bent naar een slank model. 

Beste fitbit smartwatch: Fitbit Versa 3

De Fitbit Versa 3 biedt een goed compromis tussen prijs en functies. Met ingebouwde GPS, Alexa en Google Assistant, en het afspelen van muziek, heeft het uitstekende functionaliteit tegen een meer betaalbare prijs dan andere full-feature apparaten. In tegenstelling tot de Sense Advanced, heeft de Versa 3 geen stress tracking, huidtemperatuur monitoring, of hartslagwaarschuwingen.

De Fitbit Versa 3 is een functionele activiteitentracker en smartwatch voor diegene die iets meer wilt dan wat de normale activitetentracker biedt. Je krijgt een langere batterijduur, ingebouwde GPS, meer dan 20 activiteiten en een heleboel gezondheids- en smartwatch-functies.

Naar mijn mening is de Fitbit Versa 3 de beste match voor de meeste mensen die op zoek zijn naar een smartwatch en activiteitentracker in één. Het is persoonlijk het model van Fitbit waaraan ik de voorkeur geef. Ook al heb ik de Fitbit Sense getest, wat een duurder en geavanceerder model is. Ze zijn ongelooflijk klein en het zal aan je smaak liggen of je zult gaan voor een Fitbit Sense of Fitbit Versa 3.

 

Beste prijs-kwaliteit verhouding: Fitbit Versa 2 

De Fitbit Versa 2 biedt veel van dezelfde functies als de Versa 3, maar tegen een lagere prijs. De Versa 2 houdt niet alleen activiteit, slaap en hartslag bij, maar beschikt ook over Bluetooth en ingebouwde Amazon Alexa.

Hij beschikt echter niet over GPS. Als je een smartwatch met GPS wilt, overweeg dan de Versa 3 of de Sense-serie.

Fitbit Charge 3

De Fitbit Charge 3 biedt de meeste functies die je kunt verwachten van een premium smartwatch. Naast de standaard afstandsmeting en stappenteller, houdt het je calorie-inname en slaapcycli bij.

De Charge 3 kan verbinding maken met de meeste smartphones en is uitgerust met WiFi. Hij beschikt ook over een touchscreen en een batterijduur van meer dan 7 dagen.

Vergeleken met de Charge 4 mist de Charge 3 GPS-mogelijkheden en Active Zone-tracking.

Goedkoopste activity tracker: Fitbit Inspire

Als je het eenvoudigste en meest betaalbare model wilt, is de Fitbit Inspire je beste keuze. Hoewel de Inspire de meeste toeters en bellen van de nieuwste trackers en smartwatches mist, is hij rechttoe rechtaan en eenvoudig te gebruiken. Houd er wel rekening mee dat hij geen verbinding maakt met je smartphone, geen GPS en geavanceerde functies heeft, en slechts een bescheiden batterijduur van 5 dagen heeft.

Beste actitvity tracker voor kinderen: Fitbit Ace 2

Als u een Fitbit-apparaat nodig hebt dat geschikt is voor kinderen, is de Fitbit Ace 2 ontworpen om uw kind te helpen actief te blijven zonder overmatige technologische afleiding. Het heeft standaard stap tracking, virtuele badges, onscreen vieringen, en instellingen die beperkte kid uitzicht toestaan. De Ace 2 is ook zwaar rubberen bekleding en uitzonderlijk duurzaam. De batterij gaat ongeveer 5 dagen mee.

Hoe kies je de beste Fitbit voor jou

Om de beste Fitbit te kiezen, maak je een inventarisatie van je budget en de functies die je wilt, waarbij je in gedachten moet houden dat er een directe afweging is tussen de kosten van een apparaat en de functies. Toevoegingen zoals ingebouwde GPS of het bijhouden van stress door huidgeleiding verhogen de kosten aanzienlijk.

Voor het bijhouden van afstanden en stappen is elk Fitbit-apparaat voldoende. Bovendien zijn alle Fitbit-apparaten op onze lijst waterbestendig tot 50 meter. Als u muziek wilt bedienen en meldingen wilt bekijken via uw apparaat, hebt u een Fitbit smartwatch nodig, niet alleen een fitnesstracker.

Conclusie

Fitbit biedt een reeks activity trackers en smartwatches die een robuuste fitnessmonitoring bieden. Hoewel alle apparaten basistrackingfuncties bevatten, hebben de smartwatches extra mogelijkheden die meestal integratie met je smartphone inhouden. Ingebouwde GPS en andere uitbreidingen zijn beschikbaar op duurdere apparaten. Ongeacht jouw specifieke behoeften, Fitbit heeft een tracking-apparaat dat past bij jouw doelstellingen en budget.