TAEC
Image default
Bedrijven

Een nooddouche kan levens redden

In de praktijk wordt regelmatig een nooddouche gehuurd. Een nooddouche moet er zijn wanneer en met bijtende en giftige stoffen wordt gewerkt. Daarom wordt zo’n tijdelijke douche vooral gebruikt bij bedrijven en particulieren waar tijdelijk met de giftige stoffen wordt gewerkt. Toch komt het nog steeds regelmatig voor dat, wanneer er met bijtende stoffen moet worden gewerkt, die in de ogen terecht komen. Op zo’n moment moet er snel actie worden ondernomen. De ogen moet zo snel mogelijk gespoeld worden en daarbij kan een tijdelijke douche uitkomst bieden. Er moet gespoeld kunnen worden met veel stromend water.

Bij de petrochemische bedrijven

Voor de veiligheid hebben deze soort bedrijven een lichaamsdouche gecombineerd met een speciale oogdouche. Deze bedrijven zullen geen douche huren, maar ervoor zorgen dat ze permanent gebruikt kunnen worden. Een douche huren wordt vooral gedaan op die plaatsen waar het werken met giftige en bijtende stoffen maar tijdelijk is. Petrochemische bedrijven hebben ook vaak een put in de grond die altijd met lauw water is gevuld. Een persoon die de giftige stof over het lichaam heeft gekregen, kan dan in de put springen om ernstige verwondingen te voorkomen.

De lichaamsdouche

Wanneer er tijdens bepaalde werkzaamheden giftige stoffen op het lichaam terecht zijn gekomen, kan er gebruik worden gemaakt van een lichaamsdouche. Een lichaamsdouche heeft geen waterstraal zoals een gewone douche, maar het is een plensdouche. Het is een rechte waterstraal waar in een korte tijd een grote hoeveelheid water uitkomt.

De bediening van een nooddouche

Omdat er bij een ongeval vaak een panieksituatie uitbreekt, moet een nooddouche gemakkelijk te bedienen zijn. De lichaamsdouche, maar ook de oogdouche, moet met een handel te bedienen zijn. Voor de veiligheid kan de douche ook worden bediend wanneer je op een scharnierbare plaat gaat staan, waarboven de nooddouche hangt. Omdat de schadelijke stoffen die op het lichaam terecht zijn gekomen moeten worden weggespoeld, moet er uit een nooddouche ongeveer 80 l/minuut water stromen of meer. Wanneer er geen nooddouche kan worden opgesteld, dan moet er bij het werken met giftige stoffen een draagbare nooddouche aanwezig zijn.

https://www.showerrent.nl/