TAEC
Image default
Financieel

Geld (be)sparen doe je zo!

Boodschappen, benzine, op vakantie gaan… tegenwoordig wordt alles duurder. Wat extra geld is dus altijd handig. Daarom beschrijven we in dit artikel diverse tips om geld te sparen en te besparen!

Besparen

Laten we beginnen met het besparen van geld. De kans is namelijk vrij groot dat je teveel betaald voor dingen. Bijvoorbeeld je boodschappen! Probeer eens wat vaker het huismerk te kiezen in de supermarkt in plaats van altijd alleen maar A-merken. Veel huismerken smaken namelijk net zo goed als A-merken, zeker wanneer je eraan gewend raakt.

Woon je dicht bij de grens met België of Duitsland? Dan kan het voordelig zijn om over de grens te tanken. Zeker wanneer je je auto veel gebruikt. In andere landen is benzine namelijk vaak een stuk goedkoper, omdat ze daar geen (of minder) accijns op brandstof hebben.

Tot slot is het een goed idee om eens kritisch te kijken naar de abonnementen die je hebt. Zo heb je misschien wel een abonnement op Netflix terwijl je bijna nooit series of films kijkt, of heb je een duur sportabonnement waar je amper gebruik van maakt. In deze gevallen kan het verstandig zijn om je abonnement op te zeggen, of te kijken naar een goedkoper alternatief.

Sparen

Nu we wat extra geld hebben bespaard kunnen we dit geld weer gebruiken om te sparen. Vroeger kreeg je op je bankrekening een mooie rente. Helaas zijn die tijden voorbij. Daarom zal je op zoek moeten gaan naar andere manieren van sparen. Bijvoorbeeld door te investeren in crypto. Op de lange termijn kun je hier een mooi bedrag mee sparen. Let wel op, want er zitten natuurlijk ook risico’s aan verbonden. Geïnteresseerd in het kopen van crypto? Gebruik dan altijd een crypto referral code.

Vind je crypto niks? Dan kun je ook kijken naar alternatieven, zoals traditionele aandelen (Nasdaq, Dow Jones etc.), edelmetalen (goud, zilver) of verzamelaarsitems (zoals Pokémon kaarten, horloges of exclusieve sneakers).

Je kunt natuurlijk ook gewoon op safe spelen en je geld lekker laten staan, dan maar geen rente!