TAEC
Image default
Woning en Tuin

Geld besparen op je woonverzekering

Ben je zojuist eigenaar geworden van een nieuwe woning? Proficiat! Je hebt waarschijnlijk al helemaal uitgedacht hoe je jouw/jullie plekje zal gaan inrichten. Dat is een van de leukste zaken! Het exact toepassen van jullie eigen stijl, zodat er een plek gecreëerd wordt wat je echt “thuis” kunt noemen. Een vredige en aangename plek om tot rust te komen na bijvoorbeeld een harde werkdag. Maar buiten die leuke inrichting, zijn er uiteraard ook andere zaken waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde verzekeringen, zoals een woon- of opstalverzekering.

Een woonverzekering

Een huis kopen is niet zomaar iets. Hoogstwaarschijnlijk zullen er maar weinig aankopen zijn die een omvang hebben als deze. Het is daarom zeer begrijpelijk dat je hier zuinig op bent. Gelukkig zijn er een hoop zaken waar je zelf de controle over hebt, zodat je woning in een goede staat kan blijven verkeren. Er zijn echter een aantal zaken waar je geen controle over hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de natuur. Bijvoorbeeld stormschade en wateroverlast kunnen behoorlijk roet in het eten gieten als het gaat om in welke staat je huis verkeert. Wanneer er schade aan je woning ontstaat door zaken zoals deze, is het in de meeste gevallen erg moeilijk om deze te kunnen financieren met eigen middelen. Daarom is het van groot belang dat je een woonverzekering afsluit. Middels woonverzekering op overstappen.nl kun je verzekeringen bekijken en vergelijken. Er zijn 2 soorten woonverzekeringen: een inboedelverzekering en een opstalverzekering. Maar wat is het verschil precies?

Opstalverzekering

Onroerende zaken zijn hetgeen welke verzekerd zijn inmiddels in opstalverzekering. Hiermee worden bouwgerelateerde zaken bedoeld, zoals bijvoorbeeld schade aan je schuur door een storm of een kapotte ruit door inbraak. Ben je op zoek naar een opstalverzekering? Wanneer je zoekt naar een opstalverzekering via overstappen.nl kun je direct beginnen met vergelijken en besparen!

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is in principe bedoeld om de spullen die in je huis staan te verzekeren. Als er bijvoorbeeld wordt ingebroken of er een brand heeft geheerst en hierdoor spullen vermist of zijn vernietigd, vallen deze onder je inboedelverzekering. Denk hierbij aan zaken zoals meubilair en kledij.

Verzekeringen vergelijken

Alles is tegenwoordig al duur genoeg! Een manier om flink wat geld te besparen is verzekeringen vergelijken. Wanneer je dit doet, kun je maandelijks (of jaarlijks) een hoop geld in je zak houden. Wanneer je op zoek bent naar de zojuist genoemde verzekeringen, neem dan eens een kijkje op onderstaande links en kijk hoeveel jij kunt besparen!