TAEC
Image default
Woning en Tuin

Interieur fotowanden

De leukste manier om een kale wand in huis op te spicen? Dat is met interieur fotowanden! Ben jij benieuwd hoe je het beste een eigen fotowand kunt samenstellen? Hieronder zetten we een aantal tips voor je op een rijtje.

Kies een plek

Allereerst moet je natuurlijk op zoek naar een geschikte plek voor je fotowand. In principe is elke muur hiervoor geschikt, maar kies bij voorkeur een opvallende plek zodat de fotowand een echte eyecatcher in huis vormt. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld boven de bank, boven je bed of in de gang. Bekijk meteen hoe groot je fotowand ongeveer mag worden. Zo kun je specifiek op zoek naar lijsten en posters in een bepaald formaat.

Zoek een thema en/of kleur

Interieur fotowanden moeten een geheel vormen. Kies daarom voor een thema of kleur en zorg dat de posters op elkaar afgestemd zijn. Onder andere op de website van Desenio.nl vind je heel veel inspiratie voor fotowanden en collages. Bekijk eens wat voorbeelden online en houd natuurlijk rekening met de kleuren en het thema in jouw huis. Uiteraard mag je wel spelen met kleuren en contrasten. Dat houdt je fotowand juist spannend!

Durf te mixen en matchen

Tot slot, durf te mixen en matchen! Een fotowand mag bestaan uit verschillende kleuren en vormen. Maak je fotowand persoonlijk door je creativiteit te gebruiken. Vind je dit lastig? Gebruik dan de inspiratie die je online vindt. Bij Desenio.nl koop je bovendien templates die als prima uitgangspunt voor jouw fotowand dienen. Het enige wat jij hoeft te doen is mooie posters of foto’s uit te kiezen. Veel succes!

Dit artikel betreft een samenwerking met DESENIO.