TAEC
Image default
Internet

Gezondheidsvoordelen van vaping versus roken

De gezondheidsvoordelen van de overgang van traditionele tabakssigaretten naar elektronische sigaretten zijn subjectief. De voordelen zijn zeer vergelijkbaar met degenen die volledig zijn gestopt met het roken van tabakssigaretten. Hier zijn enkele algemene gezondheidsvoordelen die de roker zal ervaren. In deze tekst bespreek ik slechts enkele gezondheidsvoordelen die mensen ondervonden bij het overschakelen van tabakssigaretten naar e-sigaretten.

Resultaten van testen zijn positief

Er zijn al veel relevante medische tests gedaan om te bepalen of vapen de schadelijke effecten vermindert in vergelijking met het roken van gewone sigaretten. De studies toonden aan dat de longfunctie en het niveau van de hemoglobine, rode bloedcellen, aanzienlijk verbeteren. Als je een verstokte roker bent en e smoker wordt, moet je geduld hebben totdat je officieel voldoet aan de medische normen van een niet-roker. Dit kan tot 18 maanden duren. Maar met geduld komt het goed. Je bloeddruk zal weer normaal worden en je cholesterol- en bloedsuikerspiegel zullen aanzienlijk verbeteren?

Opnieuw spelen met de kinderen en kleinkinderen

Als e smoker kun je weer lopen en rennen, spelen met de kinderen of kleinkinderen, omdat je perfect kunt ademen, zonder een piepend geluid. Je gewicht zal niet toenemen en je zult niet langer denken aan gewone sigaretten. Na een tijdje is je geest eindelijk vrij om na te denken over andere dingen dan je sigaretten. Over het algemeen voelt iedereen e smoker geworden is zich beter dan wanneer hij gewoon tabak rookte. Je zult niet meer elke nacht snurken en degenen die regelmatig aan migraine lijden, zullen een scherpe daling van het aantal aanvallen zien.

Nog een paar belangrijke voordelen van overschakelen naar vapen:

• je hebt een betere bloedtoevoer naar al je organen; 
• je voelt je 10 jaar jonger; 
• pijn in de benen verdwijnt; 
• je reukvermogen zal enorm verbeteren, maar daar moet je wat langer op wachten; 
• je tanden worden merkbaar witter en je tandvlees wordt mooi roze; 
• je wilt weer sporten, omdat je het gevoel heeft dat je meer zuurstof in je lichaam krijgt; 
• je tuin ziet er weer geweldig uit, je kunt zonder problemen de trap weer op;
• je kunt zelfs weer een steile helling of een lange heuvel beklimmen.

Dit kost allemaal wat tijd. Na 3 maanden merk je de eerste belangrijke verbeteringen. Maar die verbeteringen zijn triviaal in vergelijking met wat je na 18 maanden zult voelen. Alleen dan kun je zeggen dat je de beste conditie hebt sinds je tienerjaren. Je hebt waarschijnlijk ook ontdekt dat je soms werd afgestoten vanwege je stinkende adem. Gelukkig zul je een tijdje na het overstappen op vapen blij zijn dat je eindelijk van dit sociale stigma bent verlost? Je arts en tandarts zullen verrast zijn bij je volgende bezoek. Jij en je gezinsleden zullen zeer verheugd zijn dat je in relatief korte tijd weer vitaal bent geworden. Nog een goed advies! Meng zelf nooit bepaalde ingrediënten in je e-sigaret, dit kan je gezondheid schaden. Luister alleen naar het deskundig advies van een gespecialiseerde verkoper.