TAEC
Image default
Bedrijven

Het elon musk effect

Jaren geleden kwam er een bedrijf op de aandelenmarkt met wel hele hoge dromen. Dit bedrijf werd door vele grote wallstreet investors niet serieus genomen en daardoor werd hier lange tijd geen aandacht aan besteed door de grotere investeringsfondsen. De oprichter van dit bedrijf was Elon Musk , die ook een van de mede oprichters was van Paypal en Google. Hoewel er eerst vooral werd getwijfeld aan de capaciteiten van deze man , is dit tegenwoordig helemaal de andere kant op gegaan en is het bedrijf van dit genie op dit moment een van de meest waardevolle bedrijven ter wereld.

Tesla is een van de hoogst beursgenoteerde bedrijven ter wereld

Voor het geval je dit nog niet door had , ik heb het hier over Tesla. In enkele jaren is dit bedrijf uitgegroeid tot een ware beursgigant en heeft het vele investeringen gedaan op het gebied van technologie. Zo heeft Tesla niet alleen elektrisch autorijden een stuk betaalbaarder gemaakt, maar heeft een ander bedrijf onder Tesla (SpaceX) veel tijd besteed aan het reizen naar de ruimte. Er zijn al vele lanceringen gehad waarvan sommige succesvol waren en sommige niet. Dit laat maar goed zien waartoe Elon Musk allemaal in staat is. 

Elon Musk steunt Cryptocurrency

Al sinds de introductie van de digitale betaaleenheid is Elon musk een fanatieke aanhanger. Zo was hij een van de eerste die investeerde in Bitcoin en Ethereum en heeft hij deze munten door en door gesteund. Dit heeft er uiteindeliojk voor gezorgd dat een grote groep mensen hem ging volgen en ook ging investeren in deze munten. Elon Musk kan daardoor gezien worden als een echte leider met een enorme grote following achter zich.

Bitcoin koers explosie

Het nieuws over Bitcoin blijft verrassen en steeds blijven er nieuwe nieuwsartikelen over geschreven worden. De koers van deze munt is enorm volatiel en dat betekent dat hij elk moment kan instorten of enorm kan toenemen. Zo is bitcoin de laatste paar maanden enorm toegenomen in waarde en heeft het vele mensen rijk gemaakt. Wat heeft dit dan te maken met Elon Musk? Nou, Tesla heeft een aantal dagen geleden een enorme investering gedaan die zorgde voor een bitcoin koers explosie. In totaal investeerde Tesla meer dan 1.5 miljard dollar in de munt wat zorgde voor een enorme stijging van koers en interesse. De bitcoin koers nam daardoor in korte tijd met duizenden euro’s toe en bereikte zelfs een nieuw hoogtepunt. Dit laat dus maar al te goed zien waar deze man toe in staat is en wat voor een macht hij wereldwijd kan uitoefenen.

https://www.cryptobenelux.com/bitcoin-koers/