TAEC
Image default
Bedrijven

Het gereedschap om uw vloerverwarmingsfrees klussen op te schalen

Steeds meer consumenten stappen over op vloerverwarming als hoofdverwarmer van hun woning. Waar voorheen vloerverwarming voornamelijk was bedoelt om de tegelvloer te verwarmen, maakt de traditionele radiator nu plaats voor vloerverwarming. In vrijwel elke nieuwe woning wordt vloerverwarming geïnstalleerd. De vraag naar goede professionele vloerverwarmingsfreesmachines, om snel en professioneel sleuven te zagen wordt steeds groter. In deze Blog lees je alle ins en outs van vloerenfrezen!  

Bij de aanschaf van een vloerfreesmachine is het belangrijk om te kijken naar een aantal zaken. Als er voornamelijk wordt gefreesd in flats of bovenverdiepingen dan is het belangrijk te kijken naar het gewicht. Er is immers niet altijd een lift aanwezig. Naast gewicht is het ook belangrijk om te kijken naar stroomvoorziening, als er geen krachtstroom aanwezig is dan is het belangrijk dat er een freesmachine wordt aangeschaft die op 220volt werkt in woningen is vaak alleen toegang tot 220volt. In bedrijfspanden is meestal wel krachtstroom aanwezig.

De keuze in welke machine hangt dus van een aantal factoren af:

  1. Type klant (zakelijk of particulier)
  2. De locatie van het werk

Afhankelijk van de ondervloer wordt de freesmachine gebruikt in combinatie met een vloerverwarmingsfrees. Deze freesbladen komen in verschillende diameters, diktes en voor verschillende type vloeren (tegels, cementdekvloeren, beton, anhydriet etc.) Belangrijk is om de juiste schijf voor de juiste vloer te kiezen. Als hier geen aandacht naar gaat, dan duurt de klus langer, dan slijt de frees sneller of dan werkt het in zijn geheel niet. De dikte en diameter van de vloerverwarmingsfrees is afhankelijk van welke vloerverwarmingsbuizen gebruikt worden.

Professionele vloerverwarmingsfreesmachines zijn voorzien van een afzuigaansluiting. Frezen gebeurt binnenshuis een goede stofafzuiging is dus een must! Niet alleen voor beter zicht maar zeker ook vanwege gezondheidsredenen. De uitstoot van fijnstof tijdens het frezen is hoog en met een goede stofafzuiging wordt dit tot een minimum beperkt. Bij een stofzuiger moet goed worden gekeken naar de opvangcapaciteit. Een industriële stofzuiger zoals bijvoorbeeld een Lavina V20 Elite vacuumcleaner met een grote opvangcapaciteit is een pré om snel en effectief te kunnen werken.