TAEC
Image default
Electronica en Computers

Hoe maak je een windmolen in Valheim

Windmolens zijn een bouwwerk in Valheim dat spelers moeten bouwen om gerstemeel te maken, dat wordt gebruikt om bepaalde voedselvoorwerpen te maken. Hier lees je hoe je er een maakt.

Een van de redenen waarom Valheim zo veel mensen heeft geboeid, is vanwege de eenvoudige maar effectieve bouwmechanismen. Spelers kunnen deze wereld, geïnspireerd door de Noorse mythologie, verkennen en basissen bouwen met hun vrienden. Een van de vele bouwwerken die kunnen worden gemaakt, zijn windmolens.

Viking avonturiers die een windmolen kunnen bemachtigen, kunnen hun gerst omzetten in gerstemeel. Met toegang tot dit materiaal, kunnen spelers naar de keuken gaan en een aantal gezondheidsherstellende gerechten maken, zoals bloedworst en vis wraps. Om te leren hoe je deze nuttige voorwerpen aan je inventaris toevoegt, lees je hier hoe je windmolens maakt in Valheim.

https://computerpedia.info/valheim-een-windmolen-bouwen-zo-werkt-het/

Windmolens maken in Valheim

Het eerste wat je moet doen om een windmolen te maken, is naar een bergbiome gaan. Niet omdat daar windmolens te vinden zijn, maar omdat de drakenbaas, Moder, alleen op die locatie kan worden opgeroepen. Nadat je drie drakeneieren hebt gevonden, leg je ze op haar altaar, ook in de biome, om het baasgevecht te beginnen. Deze eieren zijn zwaar, dus overweeg vrienden mee te nemen om ze te helpen dragen. Bondgenoten zullen ook nuttig zijn in het gevecht tegen haar, zodat ze meer kunnen doen dan alleen zwaar tillen. Degenen die erin slagen de draak te verslaan, brengen hen een stap dichter bij betere maaltijden. De buit die Moder laat vallen bij het verslaan, de drakentraan, is nodig om de ambachtelijke tafel te bouwen. Door deze te maken kunnen spelers nuttige bouwwerken bouwen zoals een hoogoven, een spinnewiel en, het belangrijkste, windmolens.

Met zware schade opgelopen door hun strijd tegen de Moder, zullen Viking krijgers een lekkere maaltijd willen om hun gezondheid terug te krijgen. Om de windmolen te maken, moeten de spelers de volgende ingrediënten verzamelen:

20 Stenen

30 IJzeren Spijkers

30 Hout

Zodra deze zijn verzameld, zet je de nieuw verworven ambachtelijke tafel in de buurt neer. Windmolens kunnen alleen worden geplaatst als er een ambachtelijke tafel in de buurt is, maar ze kunnen blijven staan zelfs nadat de tafel is verwijderd. Er zijn een paar dingen op te merken over waar windmolens geplaatst moeten worden. Om te beginnen nemen ze veel ruimte in beslag, dus probeer een plek te vinden die niet overvol is. Zoals de naam al zegt, hebben ze windkracht nodig om te functioneren. Spelers moeten veilige gebieden vinden waar de wind het hardst waait, want daar zal de gerst het snelst worden omgezet. Hoewel het veiliger is om windmolens te bouwen bij de thuisbasis van een speler, zal dit niet altijd optimaal zijn vanwege de windomstandigheden. Heldere open velden helpen de wind vrij te waaien, dus het kan in het belang van een Viking zijn om wat bomen om te hakken als dat betekent dat er een geschikte locatie voor windmolens moet komen.