TAEC
Image default
Bedrijven

Het plaatsen van een grafsteen, hoe werkt het?

Afscheid nemen is altijd moeilijk. Maar, wanneer het dan toch zo ver is dan wilt u de overleden dierbare een zo goed mogelijk afscheid bezorgen. Uiteraard kan er dan de keuze worden gemaakt tussen een begrafenis en een crematie. Velen die voor een begrafenis kiezen, vragen zich af hoe de plaatsing van een grafsteen nu precies in zijn werking gaat. Op het antwoord op die vraag geven wij van Andersgedenkmonumenten u vandaag een diepere inzage.

Hoe gaat het plaatsen van een grafsteen in zijn werk?

Nabestaanden dienen een rustperiode te kiezen, meestal wordt er gekozen voor een periode van tien tot twintig jaar. Wanneer de periode is verlopen, dan stuurt de beheerder van de graafplaats een brief aan de nabestaanden met de optie tot verlenging. Wordt hiervan geen gebruik gemaakt, dan zal de grafsteen worden verwijderd en dan kan de steen door de nabestaanden worden opgehaald of er kan afstand van worden gedaan.

Er komt dus allereerst een steen vrij na periode van grafrust. Vervolgens is het zo dat de steen van de rustplaats wordt verwijderd. Soms zal de beheerder dit zelf doen. De steenhouwer zal de steen naar de werkplaats brengen. Het is ook niet zo dat elke steen ook kan worden hergebruikt. Hoofdzakelijk de granietsoorten zijn heel geschikt voor hergebruik.

Vervolgens behandelt de steenhouwer de grafsteen. Alle persoonsgegevens, vuil en aanslag wordt verwijderd. Vervolgens wordt de steen gepolijst. Wanneer er breuken aanwezig zijn dan kan de steen van een geheel nieuw ontwerp worden voorzien.

Vervolgens zal de steen worden gepersonaliseerd. Hierbij kiest u uiteraard alle factoren van personalisatie zelf, samen met de andere nabestaanden. Er worden opnieuw letters ingegraveerd, er worden persoonlijke symbolen toegevoegd mits hier behoefte aan is en tot slot kan de grafsteen echt worden afgemaakt met een portret of een foto van de overledene. Vervolgens is de steen klaar en kan deze opnieuw terug bij het graf worden geplaatst.

Andersgedenkmonumenten, een monument op uw manier.

Wanneer u nog op zoek bent naar degene die de grafsteen moet verzorgen? Andersgedenkmonumenten is de keuze wanneer u op zoek bent naar werk gekenmerkt door zorg voor het product, een gedenkmonument waarbij u echt even kunt terugdenken aan de overleden dierbare.

Wij maken het gedenkmonument op allerlei verschillende manieren en van allerlei verschillende materialen. Ook handwerk is geen probleem. U kunt dan ook echt ambachtelijke monumenten verwachten.
Andersgedenkmonumenten is begonnen als klein familie-initiatief in Capelle aan den IJssel, inmiddels is andersgedenkmonumenten uitgegroeid tot een vertrouwd familiebedrijf, er zijn al een hoop mensen bijgemaakt en tevreden gesteld met prachtige monumenten. Het monument is iets wat de rustplaats van de overledene karakter moet aanbrengen, en daar zijn wij ons maar al te goed van bewust.

https://www.andersgedenkmonumenten.nl/