TAEC
Image default
Internet

Wat kost het om een app te laten maken?

Hoeveel kost het om een app te maken? Je hebt net de nummer één vraag gelezen in onze tabel met de meest gestelde vragen. Dus laten we eerlijk zijn, aan alles hangt een prijskaartje. Als het gaat om het maken van mobiele apps is de beproefde uitspraak ‘je krijgt waar je voor betaalt’ volledig terecht. Het antwoord op deze intrigerende vraag is meestal ‘Het hangt ervan af’, wat meer vragen oproept dan antwoorden.

Je hebt waarschijnlijk twee vragen in gedachten: Hoeveel geld kost het om een app te maken?’ en ‘Waar hangt de prijs van af?’ en het zoeken naar de antwoorden op het internet. Op het web kom je misschien een paar verschillende websites tegen die gericht zijn op het inschatten van de ontwikkelingskosten van een mobiele app, maar ze zijn niet meer dan een marketingbeweging om je aandacht te trekken met korte vragen over je wensen. De inschatting die je ontvangt zal je niet het echte plaatje laten zien.

Kortom, de prijzen van een product kunnen variëren van €2.000-€250.000. Een behoorlijk groot gat, is het niet?

Duizenden bedrijven over de hele wereld beweren de beste app-ontwikkelaars te zijn en garanderen dat ze de beste oplossing kunnen leveren. Gevestigde of recentelijk opgerichte bedrijven, ervaren of ambitieuze, lokale of buitenlandse, grote of kleine, hooggeprijsde of goedkope zoveel parameters om te overwegen. Geen wonder dat zo’n enorme selectie niet alleen starters, maar ook ervaren ondernemers in verwarring kan brengen.

De meest voorkomende misverstanden, zoals ‘hoge prijs staat gelijk aan goede kwaliteit’ of ‘jonge bedrijven zijn niet ervaren genoeg om een kwalitatief hoogwaardig product te leveren’, kunnen leiden tot mislukking of onnodige kosten. Met dat in het achterhoofd, laten we terugkeren naar een onbevooroordeelde analyse van de bouwkosten van app. Onze eerste stop is het kijken naar de kosten van het bouwen van een app vanuit het oogpunt van uurtarieven.

Ben jij op zoek naar een betrouwbaar Nederlands softwarebedrijf of software ontwikkelaar de app ontwikkelen kosten en kom je er snel achter wat het kost om jouw app te laten maken met de functionaliteiten die jij voor ogen hebt.