TAEC
Image default
Bedrijven

Het samenstellen van een lunchpakket

Ieder persoon moet natuurlijk iedere dag lunchen. Door het samenstellen van een degelijk lunchpakket zult u dan ook merken dat u vitaler de dag door komt. Door een goede lunch krijgt u namelijk meer energie en dit zorgt ervoor dat u harder kunt werken en gemakkelijk de dag door komt. In dit blog artikel willen we u dan ook informeren over het samenstellen van een lunchpakket.

Een vezelrijke lunch

Het is belangrijk dat een lunchpakket voedzaam is. Het toevoegen van vezelrijke producten is dan ook essentieel voor een goede opbouw van energie. Een van de belangrijke ingrediënten is dan ook brood, maar dan wel (donker) bruin brood. Deze zit namelijk boordevol vezels. Daarnaast kun je altijd letten op volkoren producten. Een volkoren paste zit namelijk ook vol met goede vezels en zal je daarnaast erg veel goede energie opleveren.

Groente toevoegen aan je lunchpakket

Uiteraard is het belangrijk dat u groentes eet. Zo ook in uw lunchpakket kunt u gemakkelijk groente toevoegen. Eet bijvoorbeeld uw boterham met een komkommer, een tomaat of wat sla. Dit zorgt direct voor een beter gebalanceerde lunch en u zal dan ook een goed en verzadigd gevoel mee krijgen. Ook in de groente kunt u kiezen voor veel vezels, maar iedere groente die u toevoegt is een goede verbetering!

Fruit moet je uiteraard niet vergeten!

Fruit moet u uiteraard niet vergeten voor de lunch. U kunt altijd gemakkelijk een mandarijn of banaan toevoegen aan uw lunchpakket. Dit is niet alleen erg lekker voor de afwisseling, ook is het enorm goed voor u. Een mandarijn of sinaasappel zal er bijvoorbeeld voor zorgen dat u erg veel vitamine C binnenkrijgt. Dit is dan ook altijd erg goed voor u. Uiteraard kunt u dagelijks wisselen van fruit en is iedere fruitsoort een goede toevoeging!