TAEC
Image default
Woning en Tuin

Hoe fleur je je tuin weer op?

Tijdens de winter staan de meeste tuinen er wat verloren bij. Een reden hiervoor kan het weer zijn, maar de beplanting die al haar bladeren verliest is ook niet bepaald vrolijk. Kijk je naar de tuin met het gevoel dat er iets veranderd moet worden? Dan is het hoog tijd om de tuin te herinrichten voor de optimale tuinbeleving.

 

Wat is de functie van je tuin?

Het opvrolijken van je tuin kan op verschillende manieren. Denk eerst goed na over welke functie je tuin moet hebben. Wil je graag een tuin waar iedereen samen komt? Of droom je van een tuin waarin je helemaal tot rust kan komen? Een tuin die vol staat met planten biedt niet veel plek voor vrienden en familie. Als je een tuin wilt waar je rust kunt vinden, is het belangrijk te kijken naar hoe je een kalme uitstraling kunt creëren. Word je rustig van een tuin die vol staat met beplanting of juist een tuin die eenvoud ademt? Als je de functie van de tuin voor ogen hebt, dan is het maken van tuinplannen een stuk makkelijker.

 

Bekijk alle mogelijkheden voor je tuin

Het is belangrijk om het huidige tuinontwerp helemaal los te laten. Alleen dan kan je je tuin het beste tot zijn recht laten komen. Als je liever in de volle zon zit, dan is een terras in de schaduw niet geliefd. Het hangt allemaal van jouw eigen smaak af. Voor nieuwe tuinplannen moet gekeken worden naar alle opties om aan jouw voorkeur te voldoen.

Een mogelijkheid om de tuin meer tot leven te brengen, is door de plaatsing van een insectenhotel. Een tuin biedt de mogelijkheid om de biodiversiteit in de omgeving te verhogen. Dit kan door een tuin in te richten voor vogels en egels, maar ook insecten zijn belangrijk. Deze kunnen helpen met de bestuiving van planten en kunnen helpen bijdragen aan de bestrijding van andere insecten, zoals bladluis. Je kan zelf een insectenhotel maken of er een kopen. Als je een insectenhotel aanschaft, zorg voor eentje van goede kwaliteit. Een insectenhotel van goede kwaliteit garandeert de insecten zich optimaal thuis zullen voelen.

Een andere leuke manier om de tuin op te fleuren, is het plaatsen van borders. Deze plantenbedden geven de kans om de tuin vol te zetten met bloemen en andere beplanting. Het is een makkelijke manier om een tuin tot leven te brengen. Het aanleggen van een border hoeft niet moeilijk te zijn. Zolang er gelet wordt op de verschillende seizoensplanten en hoeveel zonuren elke plant nodig heeft.

Heb je weinig tijd, of geen groene vingers, maar wil je toch je droomtuin tot leven brengen? Huur een vakspecialist in die je kan helpen met het realiseren van elk tuinidee.