TAEC
Image default
Woningen

Hoe je een betaalbare woning in Rotterdam vindt

Wonen in Rotterdam is populairder dan ooit. Steeds meer mensen willen in de grote stad wonen en dat zorgt al sinds 2008 tot een gestage opmars van de prijs die je voor een woning betaalt. De afgelopen vijf jaar zijn de prijzen van veel huizen en appartementen tot een recordhoogte gestegen. Dus hoe vind je nog een betaalbare woning in de regio Rotterdam? En voldoet deze aan je eisen? In dit artikel een aantal tips waarmee je gericht op zoek gaat naar een betaalbare woning in de grote stad.

Aantrekkelijke en betaalbare wijken in Rotterdam

Iedere makelaar in Rotterdam-Zuid kan je vertellen dat de huizenprijzen daar een stuk aantrekkelijker zijn dan in de rest van de stad. Rotterdam-Zuid bestaat uit de wijken Charlois, Feijenoord, Lombardije, Katendrecht en IJsselmonde. In het stadsdeel vind je vooral oudere arbeiderswoningen die zijn gebouwd toen veel mensen van het platteland naar de stad trokken om bijvoorbeeld als havenarbeider aan de slag te gaan. Inmiddels is Rotterdam-Zuid op veel plaatsen vernieuwd, met name Katendrecht is daarom een populaire woonbestemming geworden. De nabijheid van winkels, het centrum en verschillende ziekenhuizen dragen ook bij aan de aantrekkingskracht van Rotterdam-Zuid

Kijk voor een woning in de omliggende plaatsen

Rotterdam heeft de afgelopen decennia enorme ontwikkelingen doorgemaakt op het gebied van stadsontwikkeling. Dat heeft ontzettend veel bijgedragen aan de populariteit van de stad maar dat zie je dan ook terug in de huizenprijzen. Bij een makelaar in Schiedam bijvoorbeeld, zal het je opvallen dat je flink minder betaalt voor een woning. Een makelaar in Capelle aan den IJssel bijvoorbeeld zal bovendien beargumenteren dat je makkelijker een huis met een tuin kunt kopen in deze regio. Voor veel mensen is een tuin, gezien de huidige situatie, veel belangrijker geworden dan voor de crisis.

Hou rekening met de makelaarskosten

Bij het kopen van een huis schakel je vaak een makelaar in. Een makelaar die je helpt om snel een selectie te maken in de beschikbare woningen. Hou er bij het kopen van een woning wel rekening mee dat je altijd makelaarskosten betaalt, die je in je begroting op moet nemen.