TAEC
Image default
Vervoer en transport

Hoe kan je gemakkelijk zakelijk pakketten versturen?

Iedere dag zijn er ontzettend veel mensen die pakketten versturen. Hoewel er veel mensen zijn die privé pakketten versturen is het natuurlijk ook zo dat er veel zakelijke pakketten verstuurd worden. Dit gaat met name over bedrijven die producten aanbieden aan hun klanten. We zien dat er nog altijd een hoop onduidelijkheid bestaat als het aankomt op zakelijk pakketten versturen. Om hier vandaag nog verandering in te brengen hebben we besloten om de beste tips en tricks voor pakketten versturen voor zakelijke klanten op een rijtje te zetten!

  • Kies voor meerdere verzendservices

Net als het diversifiëren van je producten is het ook van belang om diversificatie toe te passen bij het kiezen van verzendservices. De sleutel tot het vinden van de beste verzendoplossing voor jouw specifieke zakelijke behoeften is om te kiezen voor verschillende vervoerders. Elke vervoerder heeft bepaalde voor- en nadelen te bieden. Het selecteren van de beste verzendmethode is dan ook echt iets wat aardig wat tijd in beslag kan nemen. Kies bijvoorbeeld voor een vervoerder die snelle levering aanbiedt als je een spoedlevering tegen een meerprijs aanbiedt. Voor de pakketten die niet super snel geleverd hoeven te worden kan je kiezen voor de verzendservices die wat goedkoper zijn.

  • Besteed het uit aan een ander

Veel eigenaren van kleine bedrijven beheren elke stap van het afhandelingsproces. Deze controle heeft vele voordelen voor het beheer van de nettowinst en de ervaringen van uw klanten. Maar deze controle kan ook kostbare tijd kosten die je eigenlijk niet hebt. Als je op zoek bent om je verzending en fulfillment management uit te breiden, zijn er twee opties die u moet overwegen: third-party logistics (3PL) en dropshipping. Bij dropshipping zorg je ervoor dat je zelf geen omkijken meer hebt naar zowel de logistiek als de levering van je producten. Door het uit te besteden maak je het jezelf echt een stuk makkelijker dan voorheen.

  • Denk aan de verzendzones

Wanneer een pakket wordt verzonden van de ene locatie naar de andere gaat het vaak door een of meer verzendzones heen. Dit is met name van belang voor de mensen die pakketten willen versturen naar het buitenland. Een verzendzone is een geografisch gebied dat door een vervoerder wordt gedefinieerd en dat een vaste groep postcodes omvat. Deze zones zijn dynamisch. Dit betekent dat de oorsprongszone altijd zone 1 is, terwijl het nummer van de bestemmingszone hoger wordt naarmate deze verder van de verzendzone verwijderd is. Het kennen van je verzendzones is van cruciaal belang bij het onderhandelen over verzendtarieven met vervoerders.

  • Verdiep je in het onderhandelen

Over onderhandelen gesproken, het is van groot belang dat je hier echt aandacht aan besteed. Er zijn verschillende technieken om te onderhandelen over de tarieven. Je kunt kiezen voor Benchmarking.  Deze onderhandelingstactiek is gericht op het volume dat je verzendt en op het bedrag per zending. Je U kunt kijken naar de tarieven die een bedrijf met een soortgelijk product of in dezelfde bedrijfstak krijgt, en dat als “benchmark” gebruiken om over een vergelijkbaar verzendtarief te onderhandelen. Ook kan je kiezen voor Cross-Modeling. Hierbij wordt er rekening gehouden met specifieke kenmerken van je zendingen.

  • Sluit een verzekering af

Veel kleine bedrijven betalen voor een verzekering bij verzending. Hoewel dit prima is kan het wel gelijk erg duur zijn. In plaats daarvan kan je er ook voor kiezen om een verzekering bij derden af te sluiten. Terwijl vervoerders meestal ongeveer €1 per €100 aan verzekering in rekening brengen, is een WA-verzekeraar vaak de helft goedkoper. Dit maakt deze verzekering een goede optie voor de mensen die toch even wat meer zekerheid willen hebben. Via internet is het mogelijk om eenvoudig uit te komen bij aanbieders die kunnen helpen bij een verzekering voor zakelijke pakketten versturen.

Door de bovenstaande informatie is zakelijke pakketten versturen echt niet meer zo lastig als je zou denken. Door zelf ook zakelijke pakketten te versturen met inachtneming van de tips en tricks uit dit artikel weet je zeker dat je niet meer voor vervelende verrassingen komt te staan. Wil je nog meer te weten komen over de mogelijkheden op het gebied van pakketvervoer? Blijf dan zeker even hangen op deze site. Hier zijn namelijk nog veel meer artikelen te vinden die je zeker even goed door zou moeten nemen!