TAEC
Image default
Bedrijven

Inzicht in mijn schulden was de oplossing

Mijn uitdaging

Ongeveer tien jaar geleden ben ik op mijzelf gaan wonen. Toen ik nog thuis woonde werkte ik meer dan genoeg om al mijn royale feestjes en andere uitbundige uitgaven te kunnen bekostigen. Maar toen ging ik op mijzelf wonen zonder dat ik daar goed op voorbereid was. Door een aantal factoren had ik ineens aanzienlijk minder inkomen, maar natuurlijk nog wel dezelfde gewoonten en nu ook nog een aantal extra kostenposten! Ik wist helemaal niet hoe ik hiermee om moest gaan, en dus was mijn oplossing: er niet mee omgaan. Kop in het zand en net doen of al die rekeningen er niet zijn.

Van herkennen naar erkennen

Het heeft een tijd geduurd voordat ik in de gaten had wat er mis ging. Toen ik dit eenmaal in de gaten had schaamde ik mij zo erg dat ik er niet over durfde te praten, waardoor het maar door bleef gaan. Uiteindelijk kreeg ik door mijn psychologische bijstand ook iemand die inzicht kreeg in mijn financiën, en die heeft samen met mij hulp ingeschakeld bij Finqo bewind in Rotterdam. Hierdoor viel een last van mijn schouders, omdat er toen iemand was die met mij mee keek.

Hulp vragen

De stap om daadwerkelijk om hulp te vragen, was een grote. Gelukkig heb ik hierbij de juiste begeleiding gekregen en zijn we stapsgewijs al mijn openstaande posten weg gaan werken. Toen ik eenmaal een nieuwe routine had aangeleerd was het eigenlijk best snel geregeld, en bleek het probleem veel minder groot dan ik in eerste instantie dacht.

Eindelijk! Schuldenvrij!

Nu ben ik na twee jaar eindelijk schuldenvrij, maar wordt er door mijn mentor nog wel met mij meegekeken. Inmiddels ben ik verhuisd en wordt ik nu geholpen door Finqo bewind in Zwolle. Zij kennen mijn situatie en weten daarom precies hoe ik werk en waar ik hulp bij kan gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Met een gaswasser is een optimale luchtkwaliteit gegarandeerd

Kies ook voor een betrouwbaar makelaar in omgeving Zwolle

Leven met dementie