TAEC
Image default
Hobby en vrije tijd

Hoe kies je de juiste airsoft gear?

Het kiezen van de juiste benodigdheden voor airsoft kan soms een lastige taak zijn. Voornamelijk doordat er zoveel verschillende gear is. Waar moet je op letten en wat zijn de do en don’ts als het gaat om het aanschaffen van airsoft gear? Gezien het feit dat het een groeiende sport is zijn er steeds meer mensen mee bezig. Gelukkig zijn er een aantal gespecialiseerde winkels waar het personeel je goed te woord staat wanneer je naar advies verlangt. Echter, is het ook goed om te weten hoe je zelf dan de juiste airsoft gear koopt. In dit artikel gaan we je dat haarfijn uitleggen.

 

Een fysieke winkel of online?

Het is moeilijk te zeggen of je beter bij een fysieke winkel of bij een webshop de gear kunt kopen. Kleding bijvoorbeeld kun je het beste passen. Echter, als het gaat om airsoft guns kopen dan zijn er een aantal goede webshops waar je terecht kunt. Het voordeel is dat ze vaak alles hebben. Niet tevreden? Dan kun je het 9 van de 10 keer terugsturen. Zorg er echt wel voor dat je bij een betrouwbare partij je spullen koopt, er zit soms een hoog prijskaartje aan airsoft gear. Kijk ook bij reviews wat er over de producten gezegd wordt.

 

Weet welke opties er zijn

Dit heeft vooral te maken met bijvoorbeeld de techniek waarmee een wapen werkt. Je hebt namelijk verschillende technieken waarin echt onderscheid gemaakt moet worden bij de aankoop. Zo heb je elektrische wapen, gas systemen en veerkracht. Koop je dus een gun met een gas systeem? Dan moet je rekening houden met dat je af en toe een gaspatroon moet kopen. Hetzelfde geldt voor elektrische systemen waar de batterij opgeladen moet worden. Daarnaast zal je ook rekening moeten houden met de verschillende merken. Is het een premium merk? Dan zal er een prijskaartje aan hangen.

 

De merken

Zoals eerder geschreven zijn er een hoop merken. Zo heb je Tokyo marui, g&g, H&K en zo zijn er nog veel meer. Het wordt wel geadviseerd om voor een goed merk te gaan. Airsoft guns zijn vaak namelijk complexe stukken techniek. En bij een goed merk heb je toch eerder de garantie dat ze het goed doen. Wat betreft kleding; er zijn veel verschillende merken die kwaliteit bieden natuurlijk, zorg er wel voor dat je bij een goed partij de kleding koopt. Een goede airsoft winkel heeft namelijk een minimale kwaliteitsgrens.