TAEC
Image default
Winkelen

Hoe kies je een passende huid of vacht en voor welke ruimte?

Er is zoveel keus als het gaat om huiden en vachten, dus hoe kies je nou een huid of vacht die past bij jouw stijl en kamer? We geven je een aantal tips die je kunnen helpen met je keuzen voor een juiste huid of vacht!

Kies je voor een schapenvacht of voor een koeienhuid

Een koeienhuid wordt het meeste gebruikt als koeienhuid vloerkleed terwijl een schapenvacht ook vaak als decoratie voor op tafel of over de bank wordt gebruikt. Dus een schapenvacht kopen is veel toegankelijker en zal eerder passen bij je interieur. Een schapenvacht kan natuurlijk voor veel meer gebruikt worden dan alleen decoratie.

Wanneer past een koeienhuid goed bij je interieur?

Een koeienhuid past vaak goed bij een grotere ruimte en een landelijke of industriële kamer. Dit heeft ermee te maken dat een koeienhuid vaak wat groter is en bij een kleinere ruimte te veel ruimte in beslag neemt. Toch kan je van koeienhuiden ook veel meer maken. Denk hierbij aan een mooie poef of een leuk bankje/krukje hieronder in de afbeelding zie je een mooi koeienhuid bankje. Het kan leuk gedecoreerd worden en past prima bij industriële meubels. Vaak wordt beide ook verkocht in dezelfde winkel.

Wanneer past een schapenvacht goed bij je interieur?

Zoals boven al vermeld is een schapenvacht veel toegankelijker. Je kan deze als decoratie over de eetkamerstoel leggen, op tafel leggen of over de bank. Maar een schapenvacht vloerkleed, kan dat ook? Ja zeker denk maar eens aan een mooie woning met een openhaard en daarvoor een schapenvacht? Geeft een warm gevoel vind je ook niet? Warme chocomel in de winter en klaar is kees! Naast decoratie of vloerkleden, wordt een schapenvacht ook gebruikt voor zijn warme. Denk maar eens aan pantoffels of handschoenen met een voering van schapenvacht.

https://koeienhuid-schapenvacht.nl