TAEC
Image default
Gezondheid

Hoe kom je tot rust?

We leven in een tijd waar alles maar meer en sneller moet. We willen sneller reizen, meer zien van de wereld en meer doen met onze kostbare tijd. Hierdoor raken we sneller overprikkeld en is de kans op een burn-out of depressie een stuk groter. Het is belangrijk om af en toe stil te kunnen staan en volledig tot rust te komen. Vraag je je af hoe je dat nou kunt doen in je drukke leven? Met deze tips helpen wij jou!

Ademhalen

Dit klinkt misschien raar, als we dit namelijk niet doen, kunnen we immers niet bestaan. Maar met ademhalen bedoelen we eigenlijk heel bewust ademhalen. Wanneer je een drukke dag op kantoor hebt, of een drukke activiteit hebt gedaan, neem dan even de tijd om diep adem te halen. Haal diep door je neus adem, waarbij je ongeveer vijf seconden inademt. Blaas vervolgens rustig door de mond uit, gedurende vijf tot acht seconden. Door dit proces zo’n tien keer te herhalen ontstaat er rust in je hoofd en kun je er weer tegenaan.

Mediteren

Je denkt misschien dat mediteren niks voor jou is omdat het ‘veel te zweverig is’. Niks is tegenwoordig minder waar, steeds meer mensen ontdekken de kracht van dagelijks mediteren. Door elke ochtend een half uurtje stil te zitten en met niks anders bezig te zijn dan jezelf en je ademhaling, begin je uitgerust aan je dag. Hierdoor voorkom je stressvolle momenten en krijg je het gevoel van innerlijke rust. Benieuwd hoe je nou kunt beginnen met mediteren? Je leest het hier!

Wees niet bang voor FOMO

Ken je het gevoel dat je overal bij wilt zijn en dat je het vreselijk vindt om ook maar een verjaardagsfeest, borrel of etentje te moeten missen? Dat heet dus nu FOMO, ofwel ‘Fear of missing out’. Het is echter goed voor je mentale gezondheid om eens op de rem te trappen en je te bedanken voor de uitnodiging. Zeker als een feestje niet in je agenda past die week. Het is echt niet erg om een keer een feestje te missen, je vrienden zullen je missen en de volgende keer ben je er weer gewoon bij met veel energie!