TAEC
Image default
Auto's en Motoren

Hoe verkoopt u het beste uw mobilhome?

Waarom uw mobilhome verkopen?

Sinds de coronacrisis is de mobilhome enorm populair geworden om mee op vakantie te gaan. Een mobilhome heeft eigen voorzieningen aan boord, zodat deze niet gedeeld hoeven te worden met vreemden, en dat spreekt mensen aan in deze tijden van virussen. Maar het kan toch zo zijn dat u uw mobilhome zou willen verkopen. Het kan zijn dat de kosten voor de mobilhome te duur worden, of misschien bent u uw baan kwijt geraakt en moet u bezuinigen. Het zou mooi zijn als u er dan ook nog een mooie prijs voor krijgt. Leest u dan vooral verder! Wij geven u adviezen voor de verkoop. Of wellicht kunt u uwmobilhome inruilen.

Adviezen

Een mobilhome verkopen is een flinke klus. Let vooral op de volgende adviezen, zodat het een stuk eenvoudiger wordt:

  • Er zijn professionals die uw mobilhome voor u kunnen verkopen. Dat scheelt veel werk, maar de kosten die dat bedrijf ervoor rekent worden afgetrokken van uw winst.
  • Laat een goede waardebepaling doen. Zorg dat de prijs realistisch is. Laat u niet teveel leiden door geld. Let bij de prijsbepaling op zaken als hoe de caravan eraan toe is, wat het bouwjaar is en hoeveel kilometers er op de teller staan. Ook of er eventuele aanvullende opties zijn.
  • Doe een kentekencheck bij de RDW. Deze gratis check geeft u alle informatie over uwmobilhome. Bijvoorbeeld of er ooit schades zijn gereden of de dagwaarde. Handig, omdat u zelf soms ook niet alle informatie heeft.
  • De advertentie en de bijbehorende foto’s moeten goed zijn. Tip: hoe uitgebreider de advertentie is, hoe geloofwaardiger het lijkt. Vertel uitgebreid over de prijs, de afmetingen, het merk en het bouwjaar, hoe de indeling is, hoeveel slaapplaatsen er zijn, de staat van de mobilhome en hoeveel hij is gebruikt, informatie over de stalling, eventuele extra’s, wat de aslast is en hoe bandenkwaliteit is. Maak ook duidelijke foto’s van de binnen-en de buitenkant van demobilhome. Fotografeer details, maar maak ook een duidelijke overzichtsfoto.
  • Adverteer online. De meeste mensen die een mobilhome willen kopen, beginnen met zoeken op Internet.
  • Let vooral op dat u het vrijwaringsbewijs krijgt na de verkoop. Hiermee kunt u bewijzen dat u de mobilhome niet meer bezit.

Inruilen of verkopen

U kunt uw mobilhome verkopen. Niet alleen particulier, maar ook aan de mobilhomedealers. Maar inruilen is natuurlijk ook mogelijk. Ook dat kan bij vrijwel alle mobilhomedealers. Zij zorgen voor de verkoop en met het geld dat u terugkrijgt, kunt u iets nieuw aanschaffen. Misschien een nieuwe mobilhome of toch maar caravan? Succes met uw mobilhome verkopen. Hopelijk hebben we u van de nodige adviezen kunnen voorzien en levert het een goede prijs op.