TAEC
Image default
Gezondheid

Alternatief roken, iets voor jou?

Steeds vaker gaan mensen op zoek naar een alternatief voor de sigaret. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een elektrische sigaret. Ben je op zoek naar een alternatief voor het roken, of zelfs een alternatief voor een elektrische sigaret omdat ook deze schadelijk kunnen zijn? Dan zijn nicotine zakjes misschien wel iets voor jou, ook bekend als nicotine pouches.

Alternatief elektrische sigaret

Nicotine zakjes zijn een goed alternatief voor sigaretten of de elektrische sigaret. In deze zakjes zit namelijk alleen maar nicotine samen met een lekker smaakje. Dit lijkt een beetje op Snus, alleen is dat illegaal in Nederland. Dit komt omdat er tabak in zit, en tabak kopen valt onder de Tabakswet. Juist doordat er in deze zakjes verschillende smaken mogelijk zijn, zijn deze steeds populairder aan het worden.

Nog meer populaire factoren

Maar de smaken zijn niet de enige reden dat deze nicotine pouches populair zijn. Vaak zijn mensen op zoek naar een alternatief voor roken, omdat ze de tabak niet meer willen. Met deze zakjes kom je wel aan je nicotine behoefte, maar dan zonder de tabak. Hierdoor wordt het ook gezien als een veel gezondere optie dan sigaretten of de traditionele Snus. Daarnaast helpt het formaat ook heel erg mee. Een zakje kun je namelijk prima tussen je bovenlip en tandvlees leggen zonder dat je daar last van hebt.

Stoppen met roken

Ook wordt dit vaak gebruikt wanneer mensen willen stoppen met roken. Er zijn namelijk veel zakjes die variëren in de hoeveelheid nicotine. Zo ben je zelf in staat steeds wat meer af te bouwen, door zakjes te kopen waar net iets minder nicotine in zit. Uiteindelijk kom je dan uit op zakjes waar echt heel erg weinig nicotine in zit, en je lichaam raakt daar automatisch aan gewend. Dit is voor veel mensen dan ook echt een pluspunt, zeker aangezien stoppen met roken erg lastig kan zijn.

https://pouches.eu/