TAEC
Image default
Beauty en verzorging

Hoe voorkom ik puistjes?

Puistjes kunnen heel irritant zijn. Of je nu puistjes in je nek, gezicht of op je schouders hebt… Gelukkig zijn er de middelen om ze tegen te gaan of te verminderen. Hiervoor wat adviezen.

Allereerst is het heel belangrijk dat je je gezicht schoonhoudt door het elke dag goed te wassen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een gezichtsreiniger gebruiken. De producten van Garnier, Garnier Pure Active, schijnen goed tegen puistjes te helpen. Wel is het belangrijk dat je je huid niet té vaak met een speciaal product wast, omdat dat je huid uit kan drogen. Om te zorgen dat puistjes niet gaan irriteren of dat het er meer worden, is het verstandig om je gezicht zo min mogelijk aan te raken. Al gebruik je dan gezichtsreinigers, kun je het beter met een tissue doen of doe het dan in ieder geval met schone vingers.

Ook make-up kan ervoor zorgen dat je puistjes krijgt of dat je huid gaat irriteren. Daarom is het belangrijk om voorzichtig te zijn in het gebruik van make-up. Gebruik dus niet te veel en als je het gebruikt, zorg er dan voor dat je je gezicht elke keer weer goed schoonmaakt.

Voor het reinigen van de poriën en zo puistjes te voorkomen, is stomen een goede manier. Door middel van warme stoom raken de verstopte talgkliertjes en de huidcellen in de poriën weer los van elkaar. Dit kan hierom goed werken om de puistjes tegen te gaan.
Uiteraard is het natuurlijk ook belangrijk om voldoende water te drinken en gezond te eten. Ook is het belangrijk dat je je huid regelmatig goed verzorgd. Daarnaast kan stress negatieve invloed hierop hebben, dus voor het verminderen van puistjes is het goed als stress vermeden wordt en rust genomen wordt. Wat je dus zeker niet moet doen is het uitknijpen/irriteren van de puist. Als je al veel dingen hebt geprobeerd en het werkt niet, kun je altijd een specialist raadplegen.

https://www.taec.nl/beauty-en-verzorging/