TAEC
Image default
Aanbiedingen

Hoe werkt een generatiepact in een bedrijf?

Heb jij weleens nagedacht over een generatiepact in jouw bedrijf? Of heb je daadwerkelijk geen idee waar we het nu over hebben? Dan is deze blog speciaal voor jou. Want je zult vast ook een aantal oudere medewerkers hebben die tegen hun pensioen langzaam beginnen te komen. Maar willen ze wel stoppen met werken of willen ze door middel van een aantal aangepaste regels nog door? In deze blog bespreken we wat een generatiepact precies is en wat het kan betekenen voor jou en je bedrijf.

Wat is het doel van een generatiepact?

Het doel van een generatiepact is dat ouderen op een prettige manier door kunnen werken in het bedrijf als ze dat willen en dat jongeren sneller een vaste baan binnen het bedrijf krijgen. Dit is een pact die al voor een tijdje bestaat, maar niet elke ondernemer weet hier van af. Het is een makkelijke manier om oudere medewerkers toch op een fijne manier en tempo door te laten werken. En om jongeren meer ruimte te geven op het werk en daarbij ook zekerheid in hun toekomst met het bedrijf. Voor de ondernemer kan het ook erg prettig zijn, omdat beide partijen er blij van worden.

Voordelen voor beide partijen

Zo’n pact is voor alle partijen een goede manier om iedereen blij te maken op de werkvloer. De oudere werknemers kunnen het iets rustiger aan doen en krijgen ook meer speling in de tijden die ze moeten werken. De jongere medewerkers krijgen steeds meer controle over hun functie waarmee ze kunnen doorgroeien in het bedrijf. En de ondernemer hoeft niet de klachten van de andere twee partijen te horen, omdat ze beide tevreden zijn, ideaal.

Alles goed bespreken met leidinggevende

Als je als oudere medewerker weet dat er een generatiepact is in het bedrijf, is het wel verstandig om dit nog steeds te bespreken met je leidinggevende. Elke generatiepact heeft andere regels en een andere vorm in verschillende bedrijf. Samen met je leidinggevende kun je deze bespreken en ook je wensen en behoefte uiten. Op deze manier komen jullie samen met een compromis en is alles helemaal voor elkaar.

 

https://www.pensioenlogica.nl/publicaties/een-generatiepact-of-deeltijdpensioen/

Gerelateerde artikelen

Online Marketing gebruiken

Problemen bij een rechtsgebied? Haal er een specialist bij

De voordelen van bierglazen bedrukken op een rijtje