TAEC
Image default
Auto's en Motoren

Hoe werkt een GPS tracker?

GPS trackers zijn populairder dan ooit. Dat komt vooral door het gemak in gebruik, want met een GPS tracker heeft u altijd en snel inzicht in de objecten, personen of dieren die u wilt traceren. Vrijwel iedere GPS tracker heeft dezelfde functie, namelijk locatiebepaling en track en trace. Dit wordt gedaan met behulp van GPS, GPRS en de cloud. Termen die misschien voor niet iedereen bekend zijn. In dit artikel gaan we dieper in op de werking van de GPS tracker.

 

Wat is GPS?

Iedere GPS tracker maakt – zoals het woord al doet vermoeden – gebruik van GPS. GPS is de afkorting voor global positioning system en is een wereldwijd satellietbepalingssysteem dat in 1967 werd ontwikkeld door de Verenigde Staten. Maar heeft u weleens gehoord van GLONASS en Galileo? GLONASS is de Russische variant van het satellietbepalingssysteem en Galileo is een Europees project dat net als GPS de gebruiker moet voorzien van een tijdsreferentie en plaatsbepaling.

Werking

Een GPS tracker met de locatie van één va de satellietbepalingssystemen en verstuurt de gegevens via GPRS. GPRS houdt in dat de interne SIM-kaart van de GPS tracker data verstuurt via het mobiele netwerk. Deze gegevens komen terecht in de cloud, die de gegevens beveiligd en versleuteld doorstuurt naar een online account. En dat is waar u de exacte locatie kunt zien. Afhankelijk van het type GPS tracker zijn er naast de locatiebepaling andere functies beschikbaar. Geavanceerde GPS trackers beschikken bijvoorbeeld over rittenregistratie voor auto’s.

 

Een GPS tracker voor…

Uw kat, hond, vader, moeder, zoon, dochter, auto, fiets, boot, machine… u kunt het allemaal volgen met een GPS tracker. U monteert de GPS tracker of geeft het mee aan uw dierbare. Vervolgens kijkt u op ieder gewenst moment via de bijbehorende gratis app en ziet u de recente locatie. Voor geavanceerde opties, bijvoorbeeld voor rittenregistratie of urenregistratie kunt  ook gebruik maken van een GPS tracker.

https://www.trackjackeurope.com/gps-tracker/