TAEC
Image default
Bedrijven

Houten tuinmeubelen onderhouden

In verhouding heeft hout tuinmeubilair meer onderhoud nodig dan andere tuinmaterialen. Houten tuinbanken of stoelen kunnen namelijk sneller verkleuren en met een beetje pech gaan rotten. De twee meest gebruikte materialen voor houten tuinmeubels zijn hardhout of teakhout. Teakhout is lichter, maar bevat vaak meer olie dan hardhout. Om vergrijzing te voorkomen moeten meubels regelmatig gereinigd en behandeld worden. Wil jij je tuinmeubelen in topvorm houden, dan vind je hier wat tips.

Reinigen

Als je je meubels wilt gaan reinigen kan je het beste een zachte borstel gebruiken. Om het beste resultaat te krijgen kan je vloeibare zeep of een speciale tuinmeubelreiniger gebruiken. De meubels moeten na reiniging minimaal 24 uur drogen. Kijk wel uit dat je het hout niet beschadigd. Oud en verweert hout kan niet meer veel mee gebeuren, maar nieuw hout kan je beter voorzichtig Schoonmaken.

Behandelen

Als alles goed is schoongemaakt en gedroogd dan kan je de tuinmeubelen gaan behandelen. Hardhout hoeft maar 1 keer per jaar gebeitst te worden. Om te voorkomen dat er vocht in het hout komt te zitten of dat het snel verkleurd kan je het beste uv-bestendige en doorzichtige beits gebruiken.  Teakhout moet behandeld worden met een doekje of een kwastje met olie. Dit kan je het beste 2 keer per jaar doen. Gebruik geen beits op teakhout. Dit in verband met de olie die van nature in het hout zit. Als je meubels al vergrijsd zijn kan je ze even opschuren voordat je ze gaat behandelen.

 

 

https://www.outsidemeubelen.nl/