TAEC
Image default
Bedrijven

Hulp in Amstelveen bij psychische klachten

Omgaan met psychische klachten

Negatieve gedachten en gevoelens kosten een mens veel energie. Het kan u in de weg zitten tijdens al uw dagelijkse activiteiten. Het mentale welzijn is ontzettend belangrijk. Daar zijn we ons tegenwoordig gelukkig veel bewuster van.

Hulp van een psycholoog

Een professionele psycholoog helpt u focussen op mogelijkheden in plaats van op problemen. Ze geven u handvatten om die mogelijkheden aan te pakken en leren u om te gaan met uw klachten. Daarmee geven ze u de persoonlijke en professionele aandacht die u nodig heeft. Door gesprekken met u te voeren en u beter te leren kennen kunnen ze uw klachten goed in kaart brengen. Daardoor kunnen ze een behandeling opstellen die bij u past.

Een gezonde aanpak door een psychiater

U kunt natuurlijk ook doorverwezen worden naar een psychiater. Na een intakegesprek kan een psychiater u aan de hand van verschillende methodes helpen. Ze bieden u een behandeling aan die bij uw psychische problemen past. Het doel is dat u leert uw potentie te benutten en u uw leven op een positievere manier leert te leiden. Dit moet uiteindelijk vanuit uzelf komen. Een psychiater helpt u de eerste stappen te zetten.

Verschillende methoden

Elke persoon en elk probleem heeft een andere aanpak en methode nodig. Klachten als gespannenheid, depressiviteit, burn-outs, paniekaanvallen, angststoornissen, persoonlijkheidsproblematiek, dwangmatigheid of PTSS hebben allemaal ander soort behandelingen nodig. Een professionele professionele psychiater helpt u met het vinden van de juiste aanpak en begeleidt u door het proces heen. Zowel bij een psycholoog als bij een psychiater kunt u terecht voor bijvoorbeeld mindfulness, EMDR, cognitieve gedragstherapie, E-health en schematherapie. Na genoeg sessies kan de behandeling beëindigd worden. Dan wordt er een plan opgesteld voor terugvalpreventie, zodat u na de behandeling ook zonder psycholoog of psychiater verder kunt.

https://invivoclinics.nl/