TAEC
Image default
Bedrijven

De voordelen van duurzaam wonen

Steeds vaker gaan mensen duurzaam wonen. De nieuwbouwhuizen worden hier al volledig op gebouwd, maar ook de verbouwingen in bestaande huizen gaat geheel over duurzaamheid. Dit is niet voor niets. Het kan jou namelijk veel geld besparen als je een goede isolatie aanbrengt in huis. Zo zullen jouw stookkosten aanzienlijk lager worden. Door muren, gevels en daken aan te pakken, bespaart een huishouden jaarlijks honderden euro’s. De investering verdien je vaak binnen vijf jaar terug en hoeft niet veel tijd te kosten om aan te brengen. Maar waarom zou je voor duurzaam kiezen in plaats van het huidige systeem?

Duurzaam door collectief verwarmen

Vaak gaat duurzaam wonen over collectief verwarmen. Geohita is het aangewezen bedrijf om dit voor jou te regelen. De warmte wordt centraal opgewekt en via een warmtenet aan de verbruikers gegeven. Denk hierbij aan de stadsverwarming die steeds vaker voorkomt. Er hoeft hierdoor geen eigen verwarmingsinstallatie aangesloten te worden, maar je krijgt alles via het net geleverd. Hiermee hoef je dus ook niet naar een eigen warmteleverancier te kijken. In combinatie met de Warmtewet uit 2014 word je beschermd tegen de hoge tarieven en is er een compensatie voor ernstige storingen. Duurzaam wonen zal daarom veel voordelen op kunnen leveren en je gaat uiteindelijk goede hulp

Comfortabel in je eigen huis

Duurzaam betekent namelijk ook comfortabel. Met een goede isolatie in combinatie met collectief verwarmen is jouw woning niet heel koud in de wintermaanden en zal de warmte ook niet naar binnen dringen in de warme zomermaanden. Dit betekent ook dat je minder last van verkoudheid en hoofdpijn hebt en de allergieën minder kans krijgen om op te spelen. Maar het grootste voordeel van collectief verwarmen is dat je minder afhankelijk bent van externe partijen. Jouw energieverbruik gaat immers omhoog en de prijsstijgingen zullen vrijwel niet meer te zien zijn.

Duurzaam en goed voor het milieu

Duurzaam wonen is ook goed voor het milieu, het ontzorgen in warmte is heel goed om te doen. Door het collectief verwarmen van de woning wordt er gekeken naar groene energie, waardoor er minder fossiele brandstoffen verbruikt worden. De CO2-uitstoot gaat aanzienlijk naar beneden en jij profiteert hier weer van. Door het gebruik van groene energie, dat opgewekt wordt door middel van zon of water, kun je ervoor zorgen dat je de uitstoot van jouw woning aanzienlijk verminderd en daarbij dus ook alleen nog maar voordelen hebt op basis van collectief verwarmen. In combinatie met de beste isolatie heb je het altijd comfortabel in jouw woning.

Niet voor iedere woning mogelijk

Alle huizen die voor 2030 op het aardgas netwerk worden aangesloten, zullen langzaam overgaan op collectief verwarmen. Alleen kan het ook zijn dat er nog geen initiatief in de omgeving te vinden is. Je zult daarom goed moeten bekijken of het bij jou in de wijk mogelijk is, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Maar duurzaam wonen kan al in vrijwel iedere woning door de juiste aanpassingen te doen.

 

https://geohita.nl