TAEC
Image default
Bedrijven

Hypnotherapie voor het verwerken van trauma’s

Heeft u trauma’s te verwerken? Dan is hypnotherapie in Nijmegen wellicht wat voor u. Trauma’s kunnen u in uw dagelijkse leven flink in de weg staan. U ervaart er misschien angsten door of bent in bepaalde handelingen terughoudender dan u zou willen zijn. Hypnotherapie kan u helpen uw trauma’s te verwerken. U leert met uw problemen om te gaan en verandering in uw leven te brengen.

Hoe worden trauma’s verwerkt?

Tijdens hypnotherapie in Nijmegen bereikt u uw onderbewustzijn. U komt in een vorm van concentratie die ook wel een trance of hypnose wordt genoemd. Tijdens zo’n trance houdt u altijd de controle. U focust zich volledig op uzelf en ervaart uw gevoelens extra sterk. Daardoor leert u terug te gaan naar herinneringen die u nog niet verwerkt hebt. U leert deze herinneringen te verwerken.

Aantal behandelingen

Meestal is er één behandeling nodig, maar met een diepgeworteld trauma zijn er waarschijnlijk meerdere behandelingen nodig. U dient met de behandelingen bij de kern van uw trauma te komen. U leert om te gaan met die kern, waardoor u in uw dagelijkse leven minder angst en stress ervaart. Aan de hand van hypnotherapie worden angsten, zoals bijvoorbeeld angst voor de tandarts, behandeld. U leert met uw angsten om te gaan.

Andere problemen

Hypnotherapie in Nijmegen helpt niet alleen trauma’s en angsten te verwerken, er zijn ook tal van andere problemen waarbij hypnotherapie u kan helpen. Bijvoorbeeld bij een verslaving, dat kan bijvoorbeeld een eetverslaving of een verslaving aan nicotine zijn. Ook kunt u leren om te gaan met uw emoties, door deze echt te leren kennen en erachter te komen waar deze vandaan komen. Hypnotherapie kan zelfs van pas komen bij de begeleiding van een zwangerschap. U bereidt zich dan voor op de bevalling en leert contact te maken met uw baby.

https://www.veerkrachtcounseling.nl/