TAEC
Image default
Woning en Tuin

Idyllisch ecodorp dankzij schroeffundering

Een idyllisch ecodorp dankzij schroeffundering!

Wie zegt dat er geen paradijsje kan ontstaan in Nederland, dat meer weg heeft van een idyllisch schilderij komt bedrogen uit. Want in samenwerking met gemeente Almere hebben wij van WSF Schroeffundering bijgedragen aan de ontwikkeling van ecodorp Bolderburen. Op nog geen uur rijden afstand van Amsterdam en Utrecht kun jij je begeven in een ‘droom’ woonwijk die volledig en 100% ecologisch is opgebouwd.

Meer informatie over ecodorp Bolderburen

Wat is een ecodorp zul je wellicht denken? Simpel. Ecodorpen zijn projecten die het bewijs zijn er volledig in harmonie met de natuur woonprojecten kunnen worden opgebouwd waar gezinnen prima kunnen leven zonder afhankelijk te zijn van reguliere stroomvoorzieningen. En dan zul je wellicht benieuwd zijn naar wat voor type huizen het dan zullen zijn? Welnu, er zijn verschillende type huizen te koop in verschillende formaten. De nadruk zit niet zo zeer op het formaat van het huis, maar juist de ruimte eromheen. Doordat deze huisjes voordeliger en sneller te fabriceren zijn dan normale huizen, kunnen juist ook starters eindelijk een kans maken op een reguliere woning in een tijd waarin de huizenmarkt flink onder druk staat en huizenprijzen de pan uit rijzen.

Verschillende huizen gebouwd op schroeffundering

In het drop komen vele soorten huizen voorbij in typische Zweedse villa stijl. Dat is bewust gedaan, zodat het aanbod zoveel mogelijk mensen aantrekt. Een combinatie van traditioneel, strak en modern. Maar vooral heel gemoedelijk en dat is wat een ecodorp moet uitstralen. Tijdens de verkoop boden zich mensen aan uit alle lagen van de samenleving en dat is precies wat de intentie was. Van een arts tot een psycholoog en zelfs een kok. Alle woningen zijn inmiddels verkocht en bewijst nogmaals het succes van zo’n project.

Een van de redenen dat deze huizen zo snel verkocht waren is natuurlijk de relatief lage verkoopprijs. Er werd zoveel mogelijk gezocht naar manieren om de prijs te drukken en één daarvan is de fundatie van een tiny house. Doordat er gebruik is gemaakt van onze slimme schroeffundering oplossing in plaats van traditionele beton (of betonpoer) fundering is niet alleen veel bespaart in tijd, middelen en moeite. Ook zijn schroeffunderingen vele malen duurzamer omdat deze herbruikbaar zijn en niet roesten. Daarnaast zijn deze schroeffundamenten snel te monteren met relatief licht apparatuur. Niet alleen scheelt dit veel uitstoot, het vergt veel minder grondstoffen voor het aanleggen van de fundatie. Een absolute WIN-WIN dus voor mens en natuur.

Welke type huisjes vind ik in Bolderburen?

Tiny houses

Op een apart veld is ca. 4000m2 grond gereserveerd voor drie types tiny houses. Variant 1 is ca. 40m2 groot en geïnspireerd op de typische Zweedse stuga’s zoals je ze overal in Zweden tegenkomt. Variant 2 heeft dezelfde omvang en heeft juist meer raakvlakken met de moderne variant van een Zweeds huis. Tiny House type III is een grotere variant van varian 1 met beneden 55 m2 ruimte met daarbij een zolder.

Zweeds villa’s

Op een ander veld van ca. 2500m2 worden twee grote villa’s gebouwd in romantische stijl. Kenmerkend zijn de grote dakkapel en puntdak met dus een ruime zolder. Er is ruimte voor vier slaapkamers.

Bungalow

Op een aparte kavel van ca. 3500 m2 liggen vier huizen die volledig gelijkvloers zijn. Ideaal voor mensen die houden van gemak en een moderne open bouwstijl.

Bouw samen met WSF

Wil jij ook graag een tiny house bouwen met de fundering van WSF? Maak dan een afspraak met onze klantenservice via 0548 – 745034 en wij plannen dan graag een kennismaking of meteen een montageafspraak op locatie.

https://schroeffundering.nl/