TAEC
Image default
Bedrijven

Een bubbelenvelop wat is dat?

Misschien ken je noppenfolie. Noppenfolie is een doorzichtige folie met kleine belletjes van lucht wat je om spullen wikkelt die breekbaar zijn. Dit wordt om deze spullen gedaan zodat ze niet breken als ze vallen of een stoot krijgen. Noppenfolie is een van de populairste verpakkingsmaterialen ter wereld, vanwege de handigheid en omdat het goedkoop is. Je krijgt tegenwoordig ook bubbelenveloppen. Deze bubbelenvelop krijg je meestal in bruine of witte varianten met aan de binnenkant een laag noppenfolie.

Wat zijn de voordelen van een bubbelenvelop?

In feite heeft een bubbelenvelop alleen maar voordelen! Als je kleine en breekbare spullen wilt verzenden, dan is een bubbelenvelop ideaal! Zoals je hierboven al kon lezen heeft een bubbelenvelop een laag noppenfolie aan de binnenkant. Dit is ideaal omdat de spullen die je wilt versturen beschermd zijn en heel aankomen bij de bestemming. Een bubbelenvelop is niet allen geschikt voor kleine breekbare spullen, maar ook perfect om bijvoorbeeld cd’s of kettingen te versturen. Als je geïnteresseerd bent in een bubbelenvelop, kijk dan vooral rond. Je krijgt de enveloppen in verschillende maten en soorten. Het is dan ook altijd verstandig om te kijken welke maat je het meeste zal gebruiken en deze dan te bestellen.

Stukje geschiedenis van Noppenfolie

In het laatste jaar van de jaren vijftig van de vorige eeuw ontdekte het computerbedrijf IBM dat noppenfolie als perfect verpakkingsmateriaal kon worden gebruikt. Met deze ontdekking schakelde het bedrijf over van het gebruik van paardenhaar, kranten en zaagsel. Naar een systeem om producten te vervoeren met noppenfolie. Het gebruik van noppenfolie was goedkoper en makkelijker dan het oude systeem van paardenhaar, kranten en zaagsel.

https://verpakgigant.nl/bubbel-enveloppen/