TAEC
Image default
Aanbiedingen

Inspiratie voor een hippe kinderkamer

Elk kind verdient een knusse kinderkamer met een trendy inrichting. Want vaak is deze kamer niet alleen de plaatsen om te slapen, maar ook om te spelen. Vooral op regenachtige dagen.

Helaas is een kinderkamer inrichten moeilijker dan je denkt. Deze ruimte vraagt een totaal andere aanpak dan bijvoorbeeld een gewone slaapkamer of de woonkamer. Om alles tot een goed einde te brengen, hebben we een paar tips verzameld voor een trendy inrichting van de kinderkamer.

Maak een accentmuur

Een beetje kleur mag niet ontbreken in een kinderkamer. De beste manier om hieroor te zorgen? Dat is door middel van een accentmuur. Ga op zoek naar kleurrijk behangpapier met een speels patroon, of een opvallend fotobehang. Met een beetje verf kan je ook leuke dingen doen. Verf niet de volledige muur in een kleur, maar ga voor een geometrische vorm, zoals een driehoek of een schuine lijn. Die creatieve toets past zeker in een kinderkamer. 

We raden aan om naast de accentmuur de kamer vrij licht te houden. Schilder de rest van de muren dus in een neutrale kleur, zoals wit of een heel lichte kleurschakering.

Koop een speelbed

Het bed is ongetwijfeld het belangrijkste meubel in een kinderkamer. Denk dus goed na over deze aankoop. Tegenwoordig zijn er verschillende speelbedden verkrijgbaar. Dat zijn modellen met bijvoorbeeld een kleine schuifaf of een stoffen overkapping. Zo wordt het bed een echt speelparadijs. 

Plaatsgebrek? Dan is een hoogslaper of een stapeldbed erg interessant. Hiermee kan je de beschikbare ruimte optimaal benutten. Bovendien vinden de meeste kinderen het wel leuk om in een stapelbed te slapen. Je slaagt dus twee vliegen in één klap.

Voorzie voldoende opbergruimte

De kinderkamer inrichting moet ook praktisch zijn. Zorg dus voor voldoende opbergruimte. Enkele mogelijkheden zijn:

  • Een kleerkast met legplanken en een kleerhanger
  • Een dressoir voor kledij en andere spulletjes
  • Een uitschuifbare lade onder het bed
  • Legplanken tegen de muur
  • Opbergmanden en -dozen

Het goede nieuws is dat er tegenwoordig tientallen verschillende kasten, manden en dozen zijn. Alle stijlen en formaten komen aan bod. Ook voor de slaapkamer van jouw kinderen is er dus een overschot aan keuze. 

Plaats een tipi

Als je regelmatig door Pinterest bladert op zoek naar inspiratie voor een kinderkamer, zal je merken dat veel van de foto’s een kindertipi bevatten. Een tipi in de kinderkamer is tegenwoordig super trendy. Het is de perfecte speelruimte, of een knus plekje om een boekje voor te lezen. En als het buiten goed weer is, kan je de tipi tijdelijk in de tuin plaatsen. 

Hang een hangstoel

Lees je nog een verhaaltje voor het slapengaan? Doe dit in een hangstoel. Hangstoelen zien we steeds vaker terug in kinderkamers omdat ze leuke blikvangers zijn en bijzonder comfortabel zitten. Let er wel op dat het plafond stevig genoeg is. Deze stoel moet namelijk een flink gewicht dragen, iets wat in valse plafonds niet altijd mogelijk is. Uiteraard kan je steeds een gewone fauiteuil kopen als alternatief. 

Versier met happy lights

Ken jij de happy lights al? Dat zijn lichtslingers met kleurrijke bolletjes. Ze verspreiden een aangenaam diffuus licht, en zijn dus ideaal als sfeerverlichting in de kinderkamer. Hang deze happy lights aan het bed, tegen een kast of van de ene muur naar de andere kant. PS: je kan zelf de kleur van de bolletjes kiezen. Je zoon of dochter kan dus zijn/haar lichtslinger personaliseren.

Leg een speels tapijt

Nog een leuke manier om de kinderkamer aan te kleden is door middel van een tapijt. Een vloerkleed zorgt direct voor een flinke dosis gezelligheid. Er zijn trouwens honderden ontwerpen, gaande van eenvoudige vloerkleden met kleurrijke bolletjes tot tapijten in de vorm van dieren. Ga je de kinderkamer inrichten volgens een bepaald thema (jungle, ruimte, prinses…)? Dan is er ongetwijfeld een bijpassend vloerkleedje te vinden.

Het nachtlampje

De kinderkamer is niet compleet zonder een nachtlampje. Koop geen standaard tafellamp, maar zoek een hip nachtlampje in de vorm van een diertje. Er zijn bijvoorbeeld lichtgevende konijntjes, beertjes en uiltjes. Ook handig: sommige modellen zijn uitgerust met een timerfunctie. Dan gaat het licht automatisch uit na een vooraf ingestelde tijd. 

Personaliseer de kinderkamer

Het beste wat je kan doen, is de kinderkamer personaliseren. Hang bijvoorbeeld enkele tekeningen op van je kleintje, of laat enkele foto’s afdrukken. Misschien kan je zelfs een groot krijtbord kopen om samen te doodelen. Of knutsel enkele kunstwerkjes in elkaar om de kinderkamer te versieren. Kijk eens rond op Pinterest en je zal verschillende leuke ideëen vinden.