TAEC
Image default
Woning en Tuin

Is Solar goed voor jou?

Nu de prijs van elektriciteit blijft stijgen, zijn huiseigenaren op zoek naar manieren om de energiekosten te verlagen zonder in te boeten aan comfort of gemak. En veel kostenbewuste huiseigenaren overwegen zonnepanelen, die de energie van de zon omzetten in schone elektriciteit.

Zonne-energiesystemen hebben het afgelopen decennium een lange weg afgelegd. Ze zijn veel krachtiger en gevoeliger, dus ze werken in vrijwel elke regio. De wijdverspreide beschikbaarheid en populariteit van zonnepanelen heeft ook de prijs omlaag gedreven, en wanneer staats- en federale kortingen worden toegepast, beginnen de systemen het rijk van de betaalbaarheid te betreden.

Maar hoe weet u of zonnepanelen geschikt zijn voor uw huis? En hoe zit het met die verkooppraatjes die gratis zonne-energiesystemen aanbieden?

Er is veel te overwegen voordat u een beslissing neemt. Dus, hier is dankzij Ribbers Aalten wat meer gedetailleerde informatie, met inbegrip van een lijst van de belangrijkste voordelen en nadelen van zonnepanelen. Hopelijk helpt dit u om de slimste beslissing te nemen voor uw gezin.

Waarom zou je gaan zonnebaden?

Ten eerste is het de moeite waard om te onderzoeken wat de voordelen zijn bij het kiezen voor zonne-energie. Hier zijn de vier belangrijkste redenen om een zonne-energiesysteem voor uw huis te overwegen:

Verminder de energiekosten – niet verrassend genoeg is de belangrijkste reden waarom de meeste mensen fotovoltaïsche (PV) zonnepanelen installeren, het verlagen van hun elektriciteitsrekening. En afhankelijk van waar u woont en de grootte van uw huis, kunnen deze besparingen aanzienlijk zijn. In sommige gevallen hebben huiseigenaren enkele honderden euro’s per maand bespaard op hun elektriciteitsrekening.

Houd er echter rekening mee dat zonne-energiesystemen modulair en op maat gemaakt zijn, zodat u zoveel of zo weinig panelen kunt installeren als u wilt. Hoe meer panelen er geïnstalleerd zijn, hoe meer elektriciteit u kunt produceren en hoe meer geld u dus kunt besparen. En uw besparing gaat door in de toekomst, want de elektriciteitstarieven zullen zeker stijgen, maar de energie van de zon zal altijd gratis zijn.

Inkomsten genereren

Als het zonnesysteem en de klimaatomstandigheden ideaal zijn, kunt u daadwerkelijk meer elektriciteit produceren dan u gebruikt. En in die situaties zal het nutsbedrijf eventuele overtollige elektriciteit terugkopen, zodat u niet alleen bespaart, maar ook daadwerkelijk elke maand geld verdient.

Help het milieu

Een andere populaire reden om zonnepanelen te installeren is om de broeikasgassen te verminderen en onze ecologische voetafdruk op de planeet te verkleinen. Zonne-energie is schone energie en vereist geen verbranding van olie, kolen of enige andere brandstof.

Verhoog de waarde van uw huis

Een bijkomend voordeel van zonnepanelen is dat ze de verkoopwaarde van uw huis kunnen verhogen. Nu is het moeilijk om te zeggen hoeveel meer uw huis waard is met een zonnepaneel-installatie omdat zoveel afhangt van de grootte van uw huis, de staat en de locatie. Maar kunt u meestal verwachten dat een stijging van 5.000 tot 6.000 Eurovoor elke kilowatt (kW) van zonne-energie geïnstalleerd.