TAEC
Image default
Huishoudelijk

Jaloezieen, een populaire vorm van raamdecoratie

Wanneer je van plan bent om (nieuwe) raamdecoratie in je woning te gaan integreren zal je kunnen vaststellen dat je op dat vlak een keuze zal kunnen maken uit heel wat verschillende mogelijkheden. Eén van de populairste opties waarover je beschikt zijn zogenaamde jaloezieen. Voor dit type van raamdecoratie geldt dat ze niet alleen praktisch interessant zijn, daarnaast beschikken ze ook nog eens over enkele interessante visuele voordelen. Zou jij ook graag in jouw woning gebruik willen maken van jaloezieen, maar ben je niet honderd procent mee met alle mogelijkheden waar je een keuze uit kan maken? Dan brengt de informatie op deze pagina daar ongetwijfeld verandering in.

            Jaloezieen bestaan in de meest uiteenlopende vormen

Het eerste voordeel waar je op kan rekenen bij het gebruik van jaloezieen heeft te maken met het feit dat ze ongelofelijk veelzijdig zijn in gebruik. Dit blijkt uit alles, maar niet in het minst uit de praktische eigenschappen waar je op kan rekenen. Denk hierbij onder meer aan:

 

  1. Jaloezieen kunnen worden aangekocht in verschillende afmetingen;
  2. Het is mogelijk om de jaloezieen te laten fabriceren uit diverse materialen;
  3. Je kan kiezen tussen een ladderband of een hippe retro-uitvoering;

 

Ongeacht voor welk type jaloezie je uiteindelijk gaat kiezen, je zal altijd kunnen vaststellen dat ze verkrijgbaar zijn in een groot aantal verschillende kleuren. Vaak is het bij met name PVC-jaloezieen zelfs mogelijk om te kiezen tussen alle zogenaamde RAL-kleuren die op de markt zijn terug te vinden. Kies je voor het gebruik van jaloezieen die zijn gemaakt van hout? In dat geval kan je ze zelfs gewoon naar wens (laten) schilderen.

            Jaloezieen zijn ongelofelijk hygiënisch

Voor heel wat mensen geldt dat het belangrijk is dat ze in hun woning worden geconfronteerd met zo weinig mogelijk stof. Dit zorgt ervoor dat verschillende vormen van raambekleding of raamdecoratie niet meer tot de mogelijkheden behoren. Denk hierbij bijvoorbeeld maar eens aan gordijnen. De keuze voor jaloezieen zal voor mensen die lijden aan een stofallergie dan ook al snel zijn gemaakt. Deze raamdecoratie vangt niet alleen veel minder stof op, daarnaast houdt ze het stof ook niet vast. Even snel met de plumeau je jaloezieen schoonmaken zorgt er dan ook voor dat je ze meteen honderd procent netjes kan maken.

            De lichtinval in huis is zeer eenvoudig aan te passen

Voor heel wat verschillende vormen van raamdecoratie geldt in de praktijk dat het eigenlijk een beetje alles of niets is. Wat bedoelen we daar precies mee? Zeer eenvoudig. Bij met name gordijnen is het zo dat je eigenlijk maar twee mogelijkheden hebt, je kan ze ofwel helemaal open laten of je moet ze volledig sluiten. Een gulden middenweg bestaat daardoor eigenlijk als het ware niet. Toch kan dat wel degelijk zeer interessant zijn. Het gebruik van jaloezieen biedt je die gulden middenweg wel degelijk. Je kan de lichtinval in je woning (en de mate aan privacy waarop je wil kunnen rekenen) dan ook perfect regelen op basis van jouw wensen. Ook dit is voor veel mensen een goede reden om gebruik te maken van jaloezieen.