TAEC
Image default
Bedrijven

Je perfecte huis vind je in Maastricht

De grote stad Maastricht is zowel nationaal als internationaal bekend. Men vraagt zich wel eens af hoe dit zo gekomen is. Heeft dit te maken met de mooie ligging aan de maas, de aanwezsigheid van grote internationale bedrijven of door de cultuur die stad kenmerkt? Hoe dan ook zijn er verschillende redenen voor deze stad en in deze blog gaan we daar meer over vertellen. Lees dus snel verder om meer te weten te komen over deze stad en de bijbehorende cultuur.

Waarom Maastricht?

Dat heeft waarcshijnlijk te maken met de aanwezigheid van de Universiteit Maastricht. Deze staat internationaal hoog aangeschreven wat zorgt voor een grote toestroom van nationale en internationale studenten. De stromen zijn zo groot dat er voor corona een hoog te kort was aan beschikbare woonruimte voor studenten en andere inwoners van Maastricht. Al met al zorgde dit ervoor dat mensen geen woonplek vonden, aanbod schaarster werd dan vraag en daardoor prijzen enorm toenamen. Een andere oorzaak is door de aanwezigheid van verschillende internationale gerenomeerde werkgevers. Denk hierbij aan Vodafone, Mercedes en Nescafe. Al deze grote bedrijven hebben kantoren liggen in Maastricht

Funda Maastricht, onmogelijk?

Is het onmogelijk om in Maastricht een huis te vinden? Om hier antwoord op te geven moeten we een kijkje nemen op Funda. Dit platform staat doorgaans vol met huizen van verschillende prijscategorieën en is daardoor een van de meest gebruikte sites voor het vinden van een huis. Funda Maastricht is daardoor enorm populair en zorgt ervoor dat vele duizenden mensen de websites bezoeken. Dit zorgt voor lange wachtrijen en daardoor ook heel erg veel geïntresseerden. Al snel heb je meer dan 30 mensen die elk een specifiek huis willen kopen. Dit alles heeft veel invloed op je kansen om het huis daadwerkelijk in handen te krijgen. Bereid je dus maar voor op overbieden en biedwedstrijden bij je zoektocht naar een huis in Maastricht.

https://www.amh-makelaars.nl/funda-maastricht/