TAEC
Image default
Bedrijven

Ken jij de sport padel al?

Nederland is een sport land. Uit statistieken blijkt dat zeker 6,3 miljoen mensen wel aan een vorm van sport doen. Of dit nu gaat om wandelen, voetbal of tennis, wij Nederlanders houden ervan. Toch zullen ook de sportfans nog niet heel bekend zijn met de sport padel. Padel is een nieuwere sport. De sport staat voor intentie, dynamiek en natuurlijk plezier. Ook word er op een uniek speelveld gespeeld. Namelijk met glazen wanden. Maar hoe ziet padel er inhoudelijk uit? Wat zijn de spelregels? Alles wat je over padel moet weten lees je in deze blog!

 

 

Hoe speel je padel?

Eigenlijk zou je padel kunnen beschrijven als een mix van populaire, al langer bestaande sporten: tennis en squash. Net als bij deze sporten speel je met een racket in je handen en een balletje. Je hebt dus wel het beste padel racket nodig. Het speelveld is echter wel wat unieker. Voordat je kunt beginnen met padel moet je met 4 personen zijn. Het veld waarop je speelt is 10 bij 20 meter. Het hele veld is omring met glazen muren die je ook in het spel mag betrekken. Dit maakt padel een unieke sport en de grootste fun factor zit. Je kunt punten scoren door de bal naar de andere kant te spelen en de grond te raken. Hierin komt het dus wel weer overeen met tennis en squash. Dit alles maakt het dat padel de snelst groeiende sport van het land is. Veel bestaande tennisbanen zijn bezig met het aanbouwen van padelbanen op hetzelfde complex. Je kunt padel binnenkort waarschijnlijk spelen bij jouw lokale tennisvereniging.

 

Even terug in de tijd

Hoewel we al hadden vermeld dat padel een vrij nieuwe sport is, kwam het wel al een tijdje voor. In de jaren 70 is padel officieel bedacht en zijn de spelregels vastgesteld. Dit was in Mexico. Dit idee is zonder dat we het wisten populair gebleven en wordt in landen als Spanje tot op de dag van vandaag nog ontzettend veel gespeeld.