TAEC
Image default
Horeca

Kook je vlees perfect gaar met de Thermapen vleesthermometers

Perfect gegaard vlees, dat wil iedereen, maar hoe realiseert u dit?

Wanneer het aankomt op voedsel, dan is een kerntemperatuurmeter een goed middel wanneer u perfect gegaarde stukken vlees wenst te hebben. Hierbij kunt u echt denken aan allerlei soorten vlees. Onder andere biefstukken, rollades, varkenshaas en ga zo jaar door. Een vleesthermometer is onmisbaar in de keuken wanneer u iedere avond wilt kunnen genieten van perfect gebakken stukken vlees. Een Thermapen kerntemperatuurmeter is er te krijgen in allerlei soorten en maten, het aanbod is heel divers.

Hoe gebruik ik een Thermapen vleesthermometer?

U gebruikt de thermometer door de pin van de thermometer te prikken in het dikste stuk vlees. Op deze manier kunt u achterhalen wat de precieze temperatuur van het voedsel is.
Inmiddels staat de thermapen bekend als een echte professionele thermometer voor voedsel, hij wordt gebruikt voor diverse doeleinden in allerlei soorten keukens. In de horeca is de vleesthermometer een populair goed. Vooral in de horeca is het uiteraard belangrijk dat men perfectie nadert op het gebied van het bakken van vlees. Wanneer een horecaondernemer wilt dat zijn zaak bijzonder is en overal bovenuit springt als iets bijzonders, dan kan de thermapen vleesthermometer hierbij helpen. Voor iedere kok is de perfecte temperatuur van een stuk vlees van groot belang, het is daarom zeker niet onbelangrijk dat een horecakeuken over een thermapen vleesthermometer beschikt.
De vleesthermometer is voor de horeca juist heel geschikt omdat deze aan de HACCP voorschriften voldoet. Wanneer het aankomt op de HACCP is het beheersen van temperatuur onderdeel van een van de belangrijkste pijlers. Dit geeft dus aan dat de vleesthermometer voor professioneel gebruik zeer geschikt is, dit betekent dus ook dat de vleesthermometer zeker in staat is om aan de wensen te voldoen van iedere particulier!

Wat zijn de precieze voordelen van de Thermapen vleesthermometer?

Allemaal leuk en aardig, maar wat zijn nu de precieze voordelen van een thermapen vleesthermometer? We hebben een aantal concrete voordelen voor u op een rijtje gezet.

  • De thermapen is snel, dit is uiteraard belangrijk voor een goed kookproces.
  • De thermapen heeft een lange levensduur van maar liefst 3000 uur en is daarmee een duurzame investering voor iedere keuken.
  • De behuizing is afwasbaar, daarnaast is deze van biomaster voorzien. Dit wil zeggen dat op deze manier de groei van bacteriën wordt tegengegaan.
  • Het risico van het binnendringen van stof, voedsel en zelfs water is geminimaliseerd door middel van ergonomische rubberen afdichting.

Hoe neem ik de thermapen vleesthermometer in gebruik?

Het klinkt allemaal zo ontzettend simpel, zo een vleesthermometer gebruiken is een fluitje van een cent zou u zeggen. Wel, ontzettend ingewikkeld is het niet, maar er zijn toch wel degelijk een aantal zaken waar u op moet letten.
Er zijn redelijk wat factoren aanwezig die de optimale bereidingstijd beïnvloeden. Hierbij kunt u denken aan de bereidingswijze, hoe groot de oven is en hoe de structuur van het vlees is opgebouwd.

Stappenplan ter gebruik.
1.Plaats de pin van de thermometer precies in het midden van het vlees. Mocht er vet of bot aan te pas komen, plaats de pin hier dan niet te dichtbij. Dit kan zorgen voor een minder nauwkeurig meting. Wanneer u rund klaarmaakt, dan kan de pin aan de zijkant worden ingebracht, bij kip is het te adviseren om de pin aan de bovenkant in het vlees te steken.
2.Vervolgens is het belangrijk om te controleren welke kampertemperatuur optimaal is voor het gerecht dat u klaarmaakt. Dit kan namelijk per gerecht fors uiteen lopen.
3.De kamertemperatuur van de BBQ of de oven dienen gelijk te zijn. Wanneer u deze telkens open of dichtdoet dan heeft dit een negatieve invloed op de meting. Daarom is het voor een oven of BBQ beter om een draadloze thermometer aan te schaffen. Wanneer het vlees in de pan bereid wordt dan is een draadloze thermometer uiteraard niet nodig.
4.Wanneer de juiste kamertemperatuur bereikt is dan kan het vlees uit de oven worden gehaald en dan kunt u genieten van een lekker stukje vlees.

Wil je nou nog meer informatie over de verschillende thermometers? Bezoek dan eens deze website waar je alles vindt over thermometers en waar je je thermapen gemakkelijk en voordelig aan kunt schaffen.

https://www.thermapen.nl/